1K
2015-12-10 5110 views
J 的媽媽是蛋卷迷,正餐又唔見佢食嘢,但每次食完飯,返到屋企都會捧住盒蛋卷狂食。見媽媽食得咁滋味,貪得意攞條嚟食,點知一食就上癮,現已成為了我的宵夜伴侶。Eggroll Queen的蛋卷是全人手製造,不含添加劑,是sell傳统口味的蛋卷。包裝用了傳统的密封式鐵罐,存氣功能無得頂,我試過開了一罐新的蛋卷,唔記得食2個月,都keep到脆身,勁呀!皇后蛋卷的外表很普通,長度及顏色都跟一般蛋卷一樣,不會像Fine Foods般將蛋卷縮短又用法式薄脆的方法去焗製....皇后的蛋卷質地鬆脆,卻不會邊吃邊散,蛋香突出,牛油味偏輕,不會搶走蛋味。甜度適中,食多幾條都不覺油膩。一大罐才$75元,好抵食。
原味蛋卷(細罐)
一大罐才$75元,好抵食。

TakeAway
原味蛋卷(細罐)
  • 蛋卷(原味)