2024-04-12 203 views
自從香港愈黎愈開得多手打檸檬茶, 依間第一間打入香港市場既手打檸檬茶「始祖」 我都少左飲。 除左上面既原因外, 依間價錢比起其他既相對貴都係其中一個因素(最初) 。隨住後期愈黎愈多競爭對手加入, 佢既部分飲品價錢都同其他分店相差不大。銅鑼灣都係其中一個手打檸檬茶既集中地, 淨係同一條街都打入左2間手打檸檬茶店😅 而啊一都終於打入銅鑼灣區😂幫襯嗰陣咁岩係開左業冇耐, 當時做緊特別優惠:幸運轉輪, 拋中邊個就有咩優惠😂 幸運地抽中左折扣😂😂但時間比較醜都唔記得幾多折了 😂😂例牌簡左「手打渣男檸檬茶」($36) , 依家買一杯嘢飲仲送一隻鱷魚公仔🤣🤣飲品方面幾清爽,岩哂夏天飲! 不過甜度方面真係太甜, 下次買番少甜應該會好飲啲😎

TakeAway
Type of Meal