2019-12-29 788 views
呢日同4個都係住大埔既朋友搵左間打冷試下,但其實最主要都係搵個地方吹下水呢!咁我地就叫左蠔仔粥、炸蠔餅、椒鹽鮮魷、沙拉骨、韭菜豬紅、滷水拼盤、滷水鵝片同蒜蓉炒豆苗。先上枱既係蠔仔粥,蠔仔好大粒,而且粥底都好香好甜,味道正常。炸蠔餅就比較一般,既無蛋香而且油淋淋,但粒蠔仔仍舊係好大粒既!椒鹽鮮魷賣相吸引,炸蒜甘香惹味,鮮魷都食得出幾新鮮。沙拉骨就份量較少,一人都無兩舊,但用黎食飯都幾好呢!韭菜豬紅反而令我印象最深刻,豬紅好易夾起,唔會一夾即散,入口彈牙,份量都不少,點埋辣椒油仲好食!滷水拼盤就比較遜色,滷水味唔入味,而且種類同份量都較出邊少。滷水鵝片就有鵝味,但都係滷水味不足,不過點埋個白醋食都幾好味!炒豆苗就正正常常,無咩特別!總結黎講味道就真係一般,但勝在就腳,有個好地方吹水,坐得舒服仲可以坐足成晚!

椒鹽鮮魷賣相吸引,炸蒜甘香惹味,鮮魷都食得出幾新鮮。

沙拉骨就份量較少,一人都無兩舊,但用黎食飯都幾好呢!

炒豆苗就正正常常,無咩特別!

2019-12-28
$180 (Dinner)