一直都好鍾意呢間台灣菜🇹🇼因為香港好消息到咁道地多款式既台灣味道👅而且座位好闊落好舒服環境打卡感不錯📷 今次嚟到銅鑼灣呢間分店仲有對住海既落地大玻璃感覺好Chill🌊 仲要值得一讚佢嘅台灣歌Playlist配上地道既食物真係好似飛咗去夜市咁呀✈️⭐️ 三色鹽酥雞 🍗鹽酥雞炸得香脆又唔會太重口味🤗 柚子松露同埋水牛城醬各有精采🎨 自己比較喜歡柚子醬感覺較清爽🍊⭐️ 鹹蛋黃芋泥球 🍠咬落酥脆嘅外皮包住綿密嘅芋泥💜 裏面嘅鹹蛋黃帶絲絲嘅鹹香🍳 全美複製到寧夏夜市食到嘅味道‼️⭐️ 松露玉米起司蛋餅 🌯蛋餅加上粟米同芝士好有台灣既街頭風味🧀今次加上松露醬就提升咗層次有種獨特既香氣🍄⭐️ 麻辣牛肉麵 🍜呢度嘅牛肉麵特別配上自家製嘅牛脂油🥓配上牛肉嘅牛味特別香濃🥩麻辣味令到油脂感唔會太重值得一讚🌶️⭐️ 肉鬆皮蛋魯肉飯 🍛滷肉肥瘦相間配上粒粒分明嘅飯粒🍖簡單平凡嘅美味配上肉鬆同埋皮蛋就令到咸香更加重🥚⭐️ 芋泥椰絲奶奶麻糬 🍡又令我好懷念淡水嘅名物鮮奶麻糬🥛黏糯度好高可以自己用筷子分嚟食好特別🤍 濃郁嘅奶味配上芋泥既配搭又出奇配合🤗⭐️ 伯爵茶凍芋圓 🍭芋圓份量超豐富🤩配上茶凍綠豆粉圓等各種配料🫘好有傳統台灣刨冰嘅古

三色鹽酥雞
芋泥椰絲奶奶麻糬
⭐️ 芋泥椰絲奶奶麻糬 🍡
伯爵茶凍芋圓
⭐️ 伯爵茶凍芋圓 🍭
芋圓份量超豐富🤩配上茶凍綠豆粉圓等各種配料🫘好有傳統台灣刨冰嘅古早味感覺🎏
綠豆沙牛乳
⭐️ 綠豆沙牛乳💚
你杯係我每次去台灣必飲嘅飲品😝 綠豆沙好有冰沙既感覺但係唔會過甜🍵同牛奶混合得好幼滑🍼入口非常消暑☀️

⭐️ 香水檸檬冬瓜茶 🍋
冬瓜茶嘅口味非常清甜🥒 加上香水檸檬獨特嘅香氣令到甜度唔會太單調🌼

三色鹽酥雞
鹹蛋黃芋泥球