2023-03-27
日本拉麵總係有無窮嘅吸引力😍睇返介紹呢間拉麵店嚟自日本東京,主打熬煮10小時濃厚豚骨湯底九州拉麵!裝修方面都好有特色,牆身一幅非常可愛又Colourful嘅「一郎君」漫畫牆十分搶眼仲有幾隻店主珍藏嘅Bearbrick大公仔,而且仲有兩張枱會有公仔陪食😂可惜冇我份而家消費滿$100仲有得扭蛋,我就扭得小食一份👐🏻大獎係BE@RBRICK - SERIES 44🧸😎▫️赤郎君 激辛地獄拉麵 $98唔好俾激辛地獄嚇親😂我諗大概係小辣啦,辣味唔會蓋過濃郁嘅豚骨湯頭,配上粗麵口感味道一流,好惹味!仲有半隻又靚又好味嘅溏心蛋及兩塊質感軟淋嘅慢煮黑豚肉叉燒,十分滋味😋▫️限定君 •鯛魚白湯拉麵 $138甘香鮮甜嘅鯛魚白湯底配上幼麵,一啲都唔腥,和歌山真鯛肉質結實細緻,仲有慢煮黑豚肉叉燒及半隻溏心蛋,豐富呢!▫️溫泉蛋冷豆腐 $38好新鮮嘅配搭😍冷豆腐中間有一隻溫泉蛋,配上醬汁及木魚絲,口感滑溜,味道清新▫️紫芋薯餅 $22新鮮即炸,綿滑香甜嘅紫薯蓉配搭栗子粒,口感味道都一流,好食😋▫️靜岡蜜瓜梳打 $26蜜瓜味好重嘅一款梳打,鐘意食蜜瓜嘅人應該會喜歡▫️ 靜岡抹茶可樂 $26呢款相對淡味啲,冇咁甜,抹茶味唔太出
裝修方面都好有特色,牆身一幅非常可愛又Colourful嘅「一郎君」漫畫牆十分搶眼 仲有幾隻店主珍藏嘅Bearbrick大公仔,而且仲有兩張枱會有公仔陪食😂可惜冇我份
▫️赤郎君 激辛地獄拉麵 $98
唔好俾激辛地獄嚇親😂我諗大概係小辣啦,辣味唔會蓋過濃郁嘅豚骨湯頭,配上粗麵口感味道一流,好惹味! 仲有半隻又靚又好味嘅溏心蛋及兩塊質感軟淋嘅慢煮黑豚肉叉燒,十分滋味😋
▫️限定君 •鯛魚白湯拉麵 $138
▫️溫泉蛋冷豆腐 $38
▫️紫芋薯餅 $22
▫️靜岡蜜瓜梳打 $26
蜜瓜味好重嘅一款梳打,鐘意食蜜瓜嘅人應該會喜歡
▫️ 靜岡抹茶可樂 $26
呢款相對淡味啲,冇咁甜,抹茶味唔太出,但都幾好飲