2022-07-23
今次朋友帶魚寶試左間好精緻嘅餐廳,入面滿滿嘅猴子🐒雖然舖頭細少,餐廳都比較隱蔽,但係都有人好似我哋咁樣慕名而來,而我就比佢個九宮格吸引住九宮格都有兩款,一款係正常另一款係素食,最主要嘅分別只係有三格唔同。我哋叫嘅猩猩迷宮($198)分別有紅菜頭番薯沙律,牛角包,牛油果沙律,大啡菇,菠菜,大番茄,煙三文魚配蟹籽,黑松露炒滑蛋,直布羅陀腸開頭仲擔心紅菜頭做嘅沙律會唔好食,但原來味道都唔錯。牛角包佢牛油味唔會話超級重,所以唔算油膩,但又保留到牛角包嘅風味牛油果沙律,佢似係加咗橄欖油,食落去更加易入口大啡菇超Juice,好香菇味仲爆汁菠菜所屬正常,蕃茄唔會一切就爛煙三文魚配蟹籽佢個樣有啲似花之戀嘅樣,味道都係正常黑松露炒滑蛋真係超滑,好香黑松露味條腸是係外國嗰啲脆卜卜豬肉腸,都係正常雖然每樣都好似好少但係啱晒我哋呢啲女仔打卡而且其實食完唔算份量少,再加上每樣都有啲,啱晒我呢啲心大心細嘅人Chimpz 炸雞翼 $68雞翼有兩款醬汁可以揀,水牛藍芝士汁或者蜜糖芥茉我哋揀咗蜜糖芥末,蜜糖味比較重,食落去唔會話好乾身而且放咗一陣都仲係脆厚切西冷牛扒配紅菜頭番薯及雜菌 $208第一次食三成熟嘅牛扒,但唔
我哋叫嘅猩猩迷宮($198)
開頭仲擔心紅菜頭做嘅沙律會唔好食,但原來味道都唔錯。
牛油果沙律,佢似係加咗橄欖油,食落去更加易入口
大啡菇超Juice,好香菇味仲爆汁
菠菜所屬正常,蕃茄唔會一切就爛
煙三文魚配蟹籽佢個樣有啲似花之戀嘅樣,味道都係正常
黑松露炒滑蛋真係超滑,好香黑松露味
條腸是係外國嗰啲脆卜卜豬肉腸,都係正常
Chimpz 炸雞翼 $68
雞翼有兩款醬汁可以揀,水牛藍芝士汁或者蜜糖芥茉
厚切西冷牛扒配紅菜頭番薯及雜菌 $208
第一次食三成熟嘅牛扒,但唔知點解佢三成熟可以做到冇血,但食開三成熟嘅天蠍寶寶話佢入面真係似三成熟既
牛味濃大塊有咬口
旁邊嘅伴菜雜菇好香牛油味好好食😋
日本麻薯窩夫餅焦糖醬配雪糕 $88
佢個賣相唔係平時食嘅窩夫,口感有啲似班戟,仲可以揀入面要咩同埋仲可以揀雪糕,我哋揀咗吉士餡同埋豆腐雪糕
原來話佢係窩夫嘅原因佢有窩夫嘅格格樣,再加上去配埋麻糬煙煙韌韌,比起真正嘅窩夫更加好食
套餐仲可以加$38要沙律,餐湯或者嘢飲任選兩樣,我哋就揀咗兩杯嘢飲
百香果梳打同埋玫瑰蜜桃茶
百香果梳打去咗靚靚嘅閃燈杯墊,而且仲有配合咗去餐廳主題嘅左猴子杯,飲落去超級香濃嘅百香果味,幾好
而玫瑰蜜桃茶,飲落去玫瑰味比較濃郁,但有啲似洛神花嘅味道,酸酸地幾好飲