2021-04-07 52 views
之前因為有咗嘅關係,好耐冇食日本嘢,難得解禁,即刻去食個豐富嘅丼做午餐,好彩唔洗等好耐就有位喇,我同老公被安排到面向牆既高凳坐,對腳短人士來講就坐得唔算好舒服喇。《三文魚火山丼》$148招牌三文魚火山丼嚟到就好似座山咁好吸晴,主要既魚生係角切三文魚同埋碎蔥吞拿魚腩,仲有少量三文魚籽同山葵粒吊味,三文魚肥美新鮮,切得大細剛好有口感,油脂豐富有香味,碎蔥吞拿魚撈埋落飯到,淡淡肉正。《北海豐盛丼》$198同行老公叫左北海豐盛丼,有帶子刺身,兩隻甜蝦,火炙左口魚同海膽,一樣都係少量三文魚籽增加飯既口感,食材比三文魚火山丼昂貴,老公都讚用料新鮮除左海膽麻麻之外。總括$200唔洗有咁多刺身食,除咗坐得唔太舒服都可以一試既。

《三文魚火山丼》$148

《北海豐盛丼》$198