襯住Halloween 🎃同班friend出嚟玩番晚,之後再過咗嚟又一城食飯。 今晚大家都想食下韓國嘢,見到間新開嘅餐廳,我哋揀咗坐門口位置,可以一邊食嘢,一邊睇住啲途人嘅Halloween 造型。餐廳職員個個都戴住頂橙色橘子帽好有趣,Reception 姐姐仲不時都會同路過嘅小朋友玩trick or treat,感覺好親切☺️。 首先職員送上餐前小食韓式魚片同埋酸蘿蔔。 韓國螄蚶拌飯餐牌整到好似報紙咁,頭版就係介紹韓國螄蚶拌飯,我哋就即管試下呢個啦,我都係第一次試螄蚶,食落味道有啲似蜆肉咁,有啲鮮味。成個飯都係橙紅色,有微微辛辣味,都幾開胃。除咗螄蚶,仲有幾隻蝦都幾爽口。呢個飯仲有另一個食法可以包紫菜食,又係另一種風味。 水原式牛肋骨醬無骨炸雞半份🐔食韓國菜叫炸雞是常識吧,我哋叫咗半份都幾大份,而且無骨啱晒懶人食用。炸雞炸得金黃香脆,粉漿唔算厚,雞肉亦好juicy。再加埋兩種醬汁(芝士乳酪同茄汁),味道更滋味。 夢幻雪糕布朗尼🍫賣相吸引,表面加咗Oreo、士多啤梨同埋食用花。朱古力味道香濃,唔會太甜,軟硬度適中,保持到布朗尼應有嘅硬度。切開布朗尼係雲呢拿雪糕同忌廉,再加埋咖啡醬汁,絕對

首先職員送上餐前小食韓式魚片同埋酸蘿蔔。

韓國螄蚶拌飯

水原式牛肋骨醬無骨炸雞半份🐔

夢幻雪糕布朗尼🍫
賣相吸引,表面加咗Oreo、士多啤梨同埋食用花。朱古力味道香濃,唔會太甜,軟硬度適中,保持到布朗尼應有嘅硬度。切開布朗尼係雲呢拿雪糕同忌廉,再加埋咖啡醬汁,絕對品嚐到唔同層次嘅味道。

士多啤梨蜜糖窩夫🍓
一上檯賣相同份量非常澎湃吸引,好彩我哋有留肚食甜品。窩夫外脆內軟,加上紅藍莓、士多啤梨,配合埋士多啤梨蜜糖汁,酸酸甜甜,令成個窩夫都好好味😋。

濟州柑橘乳酪🍊
呢度嘅飲品真係好啱打卡,成個橙放喺杯頂,睇落去好funny,柑橘味濃,酸甜適中。

抹茶柑橘蜜露冰🍵🍯
抹茶柑橘嘅沙冰,飲完成個人都好冰涼。抹茶味道唔算好濃,相對柑橘蜜比較突出,兩者味道配合得恰到好處。
2023-10-31
Type of Meal