2021-12-21
花香 (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖🤍極具藝術氣質兼台灣特色的少女迷人餐廳,餐廳內會有粉紅色的霓虹燈,上面仲寫住金句You are what you eat 🥰😍😍非常吸引我地去食。仲有另一句Floom as you born to be ,呢句既意思即係自愛也,非常有意思😍🟢Holiday Special set 前菜👉🏻涼拌黑松露紋甲墨魚會有青瓜、墨魚咀同少量芥末,味道方面系酸酸甜甜,對於前菜黎講十分開胃。另外仲配有一朵黃色太陽光做襯托一絕,好配合餐廳既主題😍👉🏻花香皮蛋豆腐配有肉鬆、皮蛋、蔥、秘製醬汁,味道方面酸甜適中,不錯不錯主食👉🏻海膽雪人咪型意粉$388金黃色的粒粒海膽飯,每食一粒飯都會食到勁濃烈的海膽味!對於喜歡食海膽的女小編黎講搵有啲招架不住,因為我覺得有少少腥味!但對於同樣愛吃海膽的男小編黎講卻覺得蠻不錯。小編就建議鍾意愛吃食海膽同承受得到嗰種腥味既人先好食,因為唔係個個接受到個種感覺😜但不得不說呢個飯極具特色同創新!因為除左有紅莓同藍莓作半碟之外,仲有個金黃色既雪人海膽芝士,睇落勁似雪糕,但食落就知道系芝士👉🏻華麗大蝦墨汁意粉$368
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓201號舖
🟢Holiday Special set
前菜
👉🏻涼拌黑松露紋甲墨魚
👉🏻花香皮蛋豆腐
配有肉鬆、皮蛋、蔥、秘製醬汁,味道方面酸甜適中,不錯不錯
主食
👉🏻海膽雪人咪型意粉$388
👉🏻華麗大蝦墨汁意粉$368
外型賣相相當吸引,六隻大蝦既墨汁意粉配上忌廉汁,呢個食法比較幾特別,亦好少會咁食,而且乾身得黎又夠好味🥰
飲品
👉🏻蜜桃烏龍
烏龍茶,底部有蜜桃汁,大家記得攪勻佢先好飲
👉🏻黑糖薑汁牛奶配懸浮聖誕棉花糖
聖誕主題特色的飲品,清淡得來夠健康,上面仲有粒勁可愛既棉花糖
甜品
👉🏻草莓鮮奶厚吐司
厚厚的酥皮多士,上層有濃厚既忌廉配有粒粒草莓🍓
🤍原來花香系一間主打台灣特色料理既餐廳,另外仲有一間同公司既鳥語則位於厚福街藍馬大廈,而鳥語就會主打日本特色料理。
兩間餐廳既富士山飯都相對出名,咁花香既出既富士山飯系以粉紅做主題既粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯,相反鳥語出既富士山飯會以藍色做主題,大家有機會都可以黎試試🥰