2024-08-13
今次嚟到靚靚打卡熱點鰂魚涌Alchemy Origin☕️環境的確好靚,而且好啱打卡,但係嘢食就見仁見智啦•••Carbonara 🍝令我記憶深刻嘅一定莫過於呢一個卡邦尼意粉😐因為佢真係…唔係一個傳統嘅卡邦尼,加咗好多忌廉而且唔知係咪因為過熱嘅關係,佢個醬有啲一粒粒熟咗嘅蛋整體意粉都比較腍,食唔到al dente 嘅感覺不過我見到在場都好多人食緊意粉,可能佢其他味道會比較好•••All Day Breakfast 🍳 相反全日早餐就比較平均,首先我哋係叫太陽蛋,但係就變咗煎蛋,牛角包一啲都唔脆係偏藍身嗰一隻,煙肉亦都唔脆口,正正常常😑🙂↔️不過值得一讚嘅係佢哋嘅菇、腸都好好味,最好味係牛油果蓉多士,嗰個真係可以一啖食晒落口,比兩件我都食得落😍👍🏻•••總括嚟講佢係一個唔錯嘅休閒地方,大家都可以去打吓卡過一個悠閒嘅下午,咖啡味道都唔錯,如果食過嘅話都可以留言話俾我聽🤩••••••Alchemy ORIGIN (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖#鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌好去處 #鰂魚涌cafe #alchemy #alchemyorigin #香港美食 #香港好去
環境的確好靚,而且好啱打卡,但係嘢食就見仁見智啦
Carbonara 🍝
令我記憶深刻嘅一定莫過於呢一個卡邦尼意粉😐
因為佢真係…唔係一個傳統嘅卡邦尼,加咗好多忌廉
而且唔知係咪因為過熱嘅關係,佢個醬有啲一粒粒熟咗嘅蛋
整體意粉都比較腍,食唔到al dente 嘅感覺
不過我見到在場都好多人食緊意粉,可能佢其他味道會比較好
All Day Breakfast 🍳
•••
Alchemy ORIGIN (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道979號太古坊太古坊二座地下A號舖
#鰂魚涌 #鰂魚涌美食 #鰂魚涌好去處 #鰂魚涌cafe #alchemy #alchemyorigin #香港美食 #香港好去處 #香港cafe #香港cafe關注組 #cafehongkong