2024-06-11 25 views
🤪第一次嚟嘅我哋,就梗係問吓呢度嘅店員有咩好推介啦👇🏻🦐荔枝蝦球呢度嘅荔枝蝦球係必點菜式,上菜嗰陣即刻成為全場焦點🤩而掛係樹上嘅荔枝蝦球亦做得超逼真,一上枱,👧🏻👧🏻已經急不及待叫我哋幫佢影相啦📸每一粒嘅蝦球出邊都包住滿滿嘅脆米,而入邊就係嫩滑彈牙嘅蝦肉🦐口感已經夠晒豐富,再配埋佢哋附上嘅甜酸醬,酸酸甜甜認真開胃呀🌶經典宮保雞丁👨🏻就最鍾意食呢味宮保雞丁啦,辣得嚟又夠晒惹味,用嚟送飯真係一流啊🍚🍖拔絲咕嚕肉呢個嘅賣相亦係一流㗎,咕嚕肉上面放滿糖絲,望落已經好吸引,食落更加有驚喜,外脆內軟嘅咕嚕肉加埋香甜嘅糖絲,原來係絕配嚟㗎😮🥒紫淮山素小炒紫色嘅淮山,綠色嘅萵筍,黑色嘅木耳,除咗色彩繽紛之外,味道亦係清甜爽脆㗎🍞炸饅頭古有諸葛亮草船借箭,今有諸葛亮草船"載饅頭"呢味炸饅頭亦係呢度嘅另一款招牌菜,除咗外型搶鏡之外,饅頭炸得酥脆香軟,再蘸埋煉奶,好快就清碟嚕🍽🍋手打檸檬鴨屎香茶鴨屎香茶茶底清香,配搭酸微微嘅檸檬,用嚟解辣一流🌼菊花蜜以酒埕裝住嘅菊花蜜,倒落碗仔度飲,感覺好似返番古代咁,而且菊花蜜飲落清甜解渴,大人小朋友都好啱飲👍🏻

🤪第一次嚟嘅我哋,就梗係問吓呢度嘅店員有咩好推介啦👇🏻

🦐荔枝蝦球

🌶經典宮保雞丁

🍖拔絲咕嚕肉

🥒紫淮山素小炒

🍞炸饅頭
古有諸葛亮草船借箭,今有諸葛亮草船"載饅頭"

🍋手打檸檬鴨屎香茶
鴨屎香茶茶底清香,配搭酸微微嘅檸檬,用嚟解辣一流

🌼菊花蜜