2020-08-16 516 views
每次見到Cafe QRC既甜點真幾吸引!成日都用當造水果嚟做甜品🍮!之前之經比佢既夕張蜜瓜🍈蛋糕吸引住😍!可惜今日去到已經賣哂😢,得返暫時當造既🍑🍑,但同樣地非常適合📸打卡!相信最吸引大家一定係用原個蜜桃🍑,食落非常香甜,最細心係蜜桃已經去核,取以代之係中間放左果醬同忌廉,同粒核真好相似😂,所以食落啖啖鮮甜果肉!但唯一美中不足,我覺得成個甜點主體俾🍑🍑搶走左。下層既撻皮係有沾到蜜桃汁,但我覺得總體上撻皮同水果係無咩連繫,我覺得我係食緊生果😂多過食甜品!炎炎夏日,一定要飲番杯夏日特飲啦!今日就揀咗巨蜂提子梳打!飲落都味道唔錯!除咗非常濃郁嘅巨蜂提子味外,入面仲落左野莓,味道大少少酸同複雜,啱晒夏天醒醒神!Cafe QRC既甜品真心好靚又有創意,不過今次呢個係好味,不過有少少失望😞,但我真好想試埋夕張蜜瓜蛋糕🍰,下次試埋再同大家介紹啦!

Whole Peach Tart
mJuFeng Grape Soda