2022-07-28 429 views
打卡人氣雪糕拉麵,新出柚子雪糕拉麵傻婆們一致感覺雪糕加拉麵成件事一d都唔怪,反而幾正幾新鮮既感覺,再加上好食又打卡一流!🌸花生雪糕拉麵$98+$15叉燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️先飲一啖湯好香幾辣下,試一試花生雪糕就冇左一大半啦~因為成件事非常之花生好濃郁,濃郁得黎又唔會過甜,所以傻婆R食雪糕食食雪糕食得好開心🤣所以溶落湯既雪糕真係得番好少,變相差不多都係食緊原味拉麵,係間中有d位先有辣花生湯既感覺。加左叉燒就多左2塊,叉燒既灸燒味十分出色,而且香口多肉厚切有咬口,溏心蛋偏鹹但送拉麵一流,雪糕筒幾香架。🌸柚子雪糕拉麵$98+$10竹筍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️先飲一啖湯好正既柚子味呀!再試一下杯雪糕,其實傻婆T覺得似柚子雪葩,酸酸甜甜好開胃,跟住試將雪糕溶係湯入面再飲一啖湯,再有一個唔同感覺,重柚子味好多,好Fresh。拉麵就是粗身的,口感不錯,豚肉厚切半肥半瘦,完全唔會嚡口,溏心蛋偏鹹,雪糕筒浸軟左真係好好味,索晒湯。傻婆T因為好鐘意食竹荀就加左,點知一上『嘩』咁大碗既,呢10蚊真係好抵俾呀!配拉麵一流呀😋😋🌸白桃烏龍冷泡茶$18茶味十分重,有淡淡的白桃味‼️雪糕拉麵係期間限定,每間分店都有限量,詳情更新可以上番店舖
打卡人氣雪糕拉麵,新出柚子雪糕拉麵

🌸花生雪糕拉麵$98+$15叉燒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🌸柚子雪糕拉麵$98+$10竹筍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
柚子雪糕拉麵
竹荀

🌸白桃烏龍冷泡茶$18
茶味十分重,有淡淡的白桃味
白桃烏龍冷泡茶

‼️雪糕拉麵係期間限定,每間分店都有限量,詳情更新可以上番店舖既社交平台睇

======詳情======
一生懸麵 (荃灣千色匯)
📍荃灣眾安街68號荃灣千色匯1期3樓3012號舖
📍旺角通菜街73號地下
📍牛頭角牛頭角道3號得寶商場地下121號舖
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #荃灣好去處 #荃灣美食 #RnT荃灣 #荃灣 #拉麵 #雪糕拉麵 #甜品控 #雪糕 #RnT甜品 #RnT日本菜 #花生醬 #花生雪糕 #柚子 #柚子雪糕 #想甜嚐甜 #RnT雪糕 #日本菜 #旺角美食 #一生懸麵
2022-07-27
$110 (Lunch)
柚子雪糕拉麵
竹荀