2024-03-26
有一日行加連威老道經過見到一間居洒屋門口,望入去就見到門口掛滿日式燈籠既走廊有個無臉男孤獨坐響度,好得意吖😍就係咁就吸引左我第二日帶埋同事過嚟一齊食Lunch 啦☺️見到《商務定食》好豐富,價錢又親民😍我哋order咗兩個Set每個跟餐定食都配有麵豉湯、沙律、三文魚刺身、前菜醃大豆芽、蕨餅茶碗蒸,蛋好嫩滑😋第一次食有一層蟹肉羹響面既然茶碗蒸,而且配白果,真係好特別😮🌀特雜錦壽司定食12件🍣$138超豐富定食套餐,壽司飯用上赤醋飯,酸度更具層次感風味更佳👍🏻魚生好新鮮😋🌀自家厚切吉列千歲米豚稻庭烏冬定食/白飯$118厚切吉列豚肉質鬆軟保持到有肉汁😋驚喜係薄薄一層吉列粉漿好脆口👍🏻唔會係出面食到好厚漿果隻,跟餐既稻庭烏冬亦好彈牙🌀蟹肉味噌甲羅燒呢個我真係好鍾意🥰用味噌製既蟹膏,味道超級濃郁鮮甜真係好香吖!面頭重有蟹肉😍配上脆多士條食,味道一絕👍🏻推介!!最後將食剩既少少蟹膏用黎拌烏冬食,估唔到又幾夾喎!超好味吖❤️🏮哇😍原來呢度打卡位處處,除咗下面有大大個無臉男之外,入到餐廳眼球一樣被吸引住😮餐廳周圍擺滿達摩公仔,無臉男公仔,好多好靚既日式擺設、充滿着濃厚日本風既壁畫😍更設有榻榻米式卡位,坐得
就係咁就吸引左我第二日帶埋同事過嚟一齊食Lunch 啦☺️
配上脆多士條食,味道一絕👍🏻推介!!
更設有榻榻米式卡位,坐得夠哂舒適🥰