2024-01-11
今晚冇人喺屋企煮飯,所以自己偷偷地出嚟食嘢😆😆呢啲嘅時候梗係要揀晒自己最鍾意食又邪惡嘅菜式啦🤩食過香港咁多間台灣菜餐廳,係我覺得蛋餅第一,而且係創意第一既台灣菜餐廳。🔅髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅,🍰 呢款創新小食集合咗鹹香同甜滋滋於一身,🌟 首先,你一定會被佢嘅色彩吸引,鮮艷嘅紫色芋泥同金黃色嘅鹹蛋黃粒,視覺效果非常搶眼。👀 拎起一份,感覺到手中微微嘅重量,證明佢嘅內餡豐富。咬一口,外皮嘅酥脆🥐 同芋泥嘅綿密完美結合,香甜嘅芋頭味道在口腔中綻放出來,🌺 同時,鹹蛋黃嘅細膩咸香滲透出來,與芋泥嘅甜味形成絕妙嘅對比。繼續品嚐,你會發現每一啖都有驚喜,鹹蛋黃嘅顆粒輕輕黏附喺蛋餅表面,🍳 令每一口都能嚐到額外嘅口感層次。而且,這種特別嘅組合,🍠 仲可以引發思緒中對傳統與創新結合嘅好奇與欣賞。即使是喜愛傳統小吃嘅你,都會為之有新鮮嘅感覺。嚟到最後,髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅嘅餘韻在口中久久不散,🍂 讓人留下深刻嘅記憶。吃完之後,你一定會想再來一份,重溫那熟悉又帶有新意嘅味覺享受。😋 係一款值得一試再試嘅小食,每次嘗試都可能帶來不同嘅驚喜同愉快嘅感受。🙌🏻 力推每一個愛嚐鮮、追求美食新體驗嘅朋友
嚟到最後,髒髒鹹蛋黃芋泥蛋餅嘅餘韻在口中久久不散,🍂 讓人留下深刻嘅記憶。吃完之後,你一定會想再來一份,重溫那熟悉又帶有新意嘅味覺享受。😋 係一款值得一試再試嘅小食,每次嘗試都可能帶來不同嘅驚喜同愉快嘅感受。🙌🏻 力推每一個愛嚐鮮、追求美食新體驗嘅朋友嚟試一試,定會成為你嘅新口味收藏!🥰
平時都會成日食,但係呢一碟鹽酥雞冇平時嗰啲咁油🙈成功做到外脆內軟嘅口感🐥🐥呢個鹽酥雞有三款醬汁做底,分別係柚子醬、黑松露醬、冬陰功醬。
又係炸物嘅首選!今餐食完變肥仔都抵💃🏻💃🏻💃🏻