2023-08-27
收工後想減下壓,所以就去食下甜品,今次嚟到呢間令人少女心爆發💞嘅打卡甜品舖,佢嘅特色係英倫風嘅Crumble,主打嘅係吉士醬同各種餅碎及水果配合嘅甜品,好色彩繽粉好岩打卡架!🌟Crumble Set A佢以黃桃同菠蘿做底層,中層係各種餅碎同特色吉士醬,而頂就係焦糖醬同彩色麥片等香脆嘅配料,令整體口感好豐富。另外吉士醬重蛋香🥚得嚟唔會太甜,👧🏻見到舖頭用咗機器去保暖同攪拌啲吉士醬,令啲醬保持更好嘅狀態!🌟Crumble Set FSet F係唯一一個有雲呢拿雪糕嘅套餐,為咗畀👧🏻可以同全部食物一齊打卡,店員喺整完A之後再整野飲,最後先整F,喺呢個位不得不讚店員嘅細心。F入面除咗有岩岩講過嘅配料之外,仲有Mochi粒同埋朱古力針筒,食落去口感豐富,感覺有啲似以前自己揀配料嘅乳酪雪糕,但佢更帶點玩味得嚟又岩打卡。🌟柚子特飲顏色夠靚💙唔會太甜,柚子味清爽得嚟又解膩,夠晒消暑呀又岩曬配埋Crumble一齊飲!🌟焙茶拿鐵焙茶拿鐵比較清甜,奶味比較重啲。睇住店員用茶筅處理焙茶粉漿,所以杯底都見唔到茶粉粒👍🏻。整體嚟講Crumble加一邊野飲都幾飽肚,食完之後已經唔洗食Dinner🤣
🌟Crumble Set A
🌟Crumble Set F