2021-12-22
呢個聖誕套餐滿足晒我多個要求,靚靚打卡+好味+份量足夠=性價比高!由頭盤到甜品,樣樣都好好👏🏻~一大盤[和風蘆筍羽衣甘藍沙律]🥗,爽口脆綠嘅羽衣甘藍+清甜蘆筍+軟淋新鮮牛油果🥑,少少酸嘅和風玉蔥醬,健康又開胃![聖誕開胃菜組合]有三款小食:香煎帶子配芒果莎莎🥭,厚肉帶子,外層煎到黃金,內裡仍然軟嫰;Dazzling 鹽酥雞🐔,外層酥脆,雞肉香咸味滿滿,惹味十足;仲有蜂蜜芥末雞翼。套餐可以選擇2款意大利麵🍝,嗜辣者🌶️一定要試下[和風肉醬明蝦意大利麵], 每條麵都掛有和風肉醬,辣得好過癮!我地仲嗌咗[佛羅倫斯花枝干貝麵],有兩大粒帶子,又有魷魚圈🦑+菌類🍄+西蘭花🥦+蕃茄🍅,材料十足又多樣化。兩款意大利都炒至乾身,彈牙,值得推介👍🏻。聖誕大餐重點一定要有甜品![聖誕繽紛二重奏蜜糖吐司]🎄絕對 IGable!記得趁雪糕溶化之前完成打卡呀😆!棵樹係由兩款口味吐司砌成,抹茶吐司🍵外層脆脆,仲有濃郁抹茶醬💚。樹桿沾上法式蛋汁嘅法式吐司,外層舖滿 Oero餅乾碎🖤,咬落去蓬鬆軟軟,有驚喜🤩。旁邊仲有士多啤梨🍓聖誕老人🎅🏻&火爐。整個[聖誕繽紛二重奏蜜糖吐司]係用心之作😍!怕凍嘅我,飲品就選擇
由頭盤到甜品,樣樣都好好👏🏻~
怕凍嘅我,飲品就選擇[🎅🏻奇妙聖誕夜],熱朱古力上有聖誕拉花,甜蜜美滿🥰。
呢個聖誕套餐,真係令我好滿足!