2020-05-21 228 views
前幾日係社交平台某專頁介紹,見個場都幾岩打卡,所以襯放假去食🤤.我係下午茶時間去到,由於揀下午茶menu入面既野食,就可以以半價優惠加配飲品,所以我揀左2個下午茶餐配2杯野飲同一個正價既意粉。.粒粒花生醬芝士厚多士配鮮奶麻糬($68)花生醬同煉奶都好足料,但就食唔到芝士味。而個鮮奶麻糬都煙韌,又唔會話好痴牙,但就要連埋花生醬同煉奶食先會有味。我覺得厚多士係茶餐廳會好食D同值啲😂.明太子鹽酥雞($78)E個真係唔好食!入面炸到好乾,出面食落口又好粉,完全係食唔落口😅好彩有個明太子醬(其實係似沙律醬)點左會易入口D, 不過我都係食左2舊就冇再食啦。.花香(桂花)梳打($42->$21)竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)($52->$26)以半價去飲,我都覺得可以接受,正價既話就不了。先講桂花味梳打,可能我有啲自已為是😂 我見到花香個名,以為會好靚,點知出到黎係好似一杯淨梳打水,不過飲落去有一陣淡淡既清新味,都叫做可以接受。.至於竹炭雲石拿鐵,就真係淨係用黎影相比較好,飲落就似淨係飲緊奶,冇乜咖啡味😅.最後,我揀多左個花香特色大蝦卡邦尼意粉($128)E個真係咁多野食入面比較好食既一個
粒粒花生醬芝士厚多士配鮮奶麻糬($68)
粒粒花生醬芝士厚多士配鮮奶麻糬

明太子鹽酥雞($78)
明太子鹽酥雞

花香(桂花)梳打($42->$21)
竹炭雲石拿鐵(水泥咖啡)($52->$26)
以半價去飲,我都覺得可以接受,正價既話就不了。
花香(桂花)梳打

竹炭雲石拿鐵

最後,我揀多左個花香特色大蝦卡邦尼意粉($128)
花香特色大蝦卡邦尼意粉

E個真係咁多野食入面比較好食既一個,起碼佢啲蝦係爽口,食落唔似雪藏蝦。但其實卡邦尼應該要偏乾身,佢地就整得偏濕,不過個汁都好食既。
其實我覺得只係得一個位可以比人打卡,影下相。而個個位好似好public, 我見啲人冇入去食,都有入去影相😂咁大家自行決定去唔去食啦😂
就係e個。。。。。

2020-05-18
$180 (Tea)