2023-05-04 36 views
假日去左大埔林村呢間餐廳,一入門口已經有小橋流水的池塘,養住好多錦鯉,呢個門口位已經係打卡位啦😍 穿過小橋後是餐廳的戶外庭園位,未入去食已經要影相🤣 我地揀左室內座位,嘆下冷氣🤣 我同家人就叫左以下美食😋.🦞酥皮龍蝦湯配蒜茸包大大碗酥皮龍蝦湯,好香! 酥皮極脆,龍蝦湯湯頭好濃郁,湯裡面仲有粒粒龍蝦肉! 配返塊脆卜卜既蒜茸包最適合! 點湯食又得,就咁食又得! .🍖燒伊比利亞黑豚扒黑豚扒幾大件,燒得好香,肉質好軟腍,食落去好juicy! 旁伴沙律菜同薯蓉,沙律菜好爽脆;薯蓉好creamy好滑,我就鍾意點醬食好好味!.🍝黑松露帶子意粉極濃黑松露味,而且鋪上大量芝士忌廉汁,好濃郁! 粒粒帶子好爽甜,意粉好入味,除左帶子仲有菇,鍾意芝士同黑松露既朋友可以試試!.🍛鵝肝醬焗豬扒飯呢個組合好特別,所以決定叫呢個! 鵝肝醬好濃郁,焗豬扒都幾多件,件件都好厚但肉質軟,而且好有口感,配鵝肝醬好惹味,特別在飯底仲要係炒飯,充滿蛋香,口感好豐富,撈飯一流!.🍩朱古力心太軟配雪糕心太軟一切開,濃郁既朱古力醬就徐徐流出,勁流心!! 超正!! 每一啖都係朱古力🍫配啖雲呢拿雪糕剛剛好! 好夾好好味! 身為朱古力迷既我
🦞酥皮龍蝦湯配蒜茸包
🍖燒伊比利亞黑豚扒
🍝黑松露帶子意粉
🍛鵝肝醬焗豬扒飯
🍩朱古力心太軟配雪糕
心太軟一切開,濃郁既朱古力醬就徐徐流出,勁流心!! 超正!! 每一啖都係朱古力🍫配啖雲呢拿雪糕剛剛好! 好夾好好味! 身為朱古力迷既我好鍾意!
☕水晶咖啡
個名勁得意,原來係凍咖啡配咖啡果凍,上面拉花幾靚,個人覺得幾好飲! 咖啡好香,又唔會太苦澀,有埋咖啡果凍好有口感!
呢度環境真係唔錯,放假如果想去D特別D既餐廳享受下,可以來呢度行下食下影下相!
2023-04-30
Type of Meal