2024-01-25 510 views
今日嚟咗一間私房菜食晚餐,話唔多,直接講菜色。首先係龍蝦,每一啖龍蝦都夠晒彈,新鮮得滯,零舍吸引眼球。象拔蚌嘅話,紮紮口感實在過癮,海味正翻天。海東星斑?呀,你說嘅,滑溜溜嘅肉質,淡淡嘅清甜,真係絕配湯底。來到肉類,啖啖肉嘅美國牛小排,肥而不膩,香味直撲鼻尖,實在太滿足喇!蔬菜方面,爽口水晶生菜,皇帝菜嘅鮮嫩口感,都係咁清新;南瓜軟糯微甜,既健康又美味。至於豆腐同鴨血呢,就係我稱心嘅小食英雄啦,當真正所謂完美支援!最後,淮山麵嘅滋味,同埋東北大包嘅豐盈感,順滑得來齋齋地,傳統同時又唔失創新。哎呀,差啲忘記咗,甜品嘅紫米露,簡直就係心靈嘅慰藉,食落去心頭暖笠笠。講咗咁多,梗係讚嘅啦!極品食材,招牌私房,以後都會再嚟💯🍜😊。