2024-01-25 505 views
今日嚟咗一間私房菜食晚餐,話唔多,直接講菜色。首先係龍蝦,每一啖龍蝦都夠晒彈,新鮮得滯,零舍吸引眼球。象拔蚌嘅話,紮紮口感實在過癮,海味正翻天。海東星斑?呀,你說嘅,滑溜溜嘅肉質,淡淡嘅清甜,真係絕配湯底。來到肉類,啖啖肉嘅美國牛小排,肥而不膩,香味直撲鼻尖,實在太滿足喇!蔬菜方面,爽口水晶生菜,皇帝菜嘅鮮嫩口感,都係咁清新;南瓜軟糯微甜,既健康又美味。至於豆腐同鴨血呢,就係我稱心嘅小食英雄啦,當真正所謂完美支援!最後,淮山麵嘅滋味,同埋東北大包嘅豐盈感,順滑得來齋齋地,傳統同時又唔失創新。哎呀,差啲忘記咗,甜品嘅紫米露,簡直就係心靈嘅慰藉,食落去心頭暖笠笠。講咗咁多,梗係讚嘅啦!極品食材,招牌私房,以後都會再嚟💯🍜😊。

2023-11-19 556 views
呢間係位於銅鑼灣糖街嘅一間餐廳,係私房菜黎,有埋唱卡拉OK,特別係佢嘅南瓜湯真係好特別,佢真係成個南瓜咁樣上,另外亦都有老虎斑頭西芹,同埋可以做埋其他嘢,大家都好開心,因為佢嘅音響都唔錯,我哋食完夜晚之後就喺嗰度唱埋歌,加上佢嘅嘢食都幾特別,尤其係佢嘅蠔,真係好正!
今次跟朋友一行八8人試試這間3W Club。餐廳是預約制,所以私隠度很高。房間很大而且環境舒服,落地玻璃可望到維園,境觀開揚。房內有大電視可供唱K,亦有個三角琴,朋友見到更即興表演一番。食物方面我最喜歡就是迷你南瓜盅金湯翅,因它內外兼備。迷你南瓜外型可愛,影相打卡一流,而且味道濃郁,湯翅可以夾得起,甚有口感。另一推介是雞油陳村粉蒸澳洲龍蝦,龍蝦起肉切薄片,煮到剛熟,所以入口很滑,龍蝦味很鮮甜,與同樣彈滑的陳村粉很配。另外值得一提的是川味麻婆豆腐看起來很辣,不能吃辣的朋友都不敢嘗試,但品嚐後發現不但不太辣,還齒頰留香。
今次跟朋友一行八8人試試這間3W Club。
餐廳是預約制,所以私隠度很高。
房間很大而且環境舒服,落地玻璃可望到維園,境觀開揚。

食物方面我最喜歡就是迷你南瓜盅金湯翅,因它內外兼備。

2023-07-24 474 views
為食客帶來一系列精心烹調的菜式,以及一個優雅舒適的環境讓大家享受一場絕妙的美食體驗!菜單展示了中華料理的多樣性和傳統美味前菜是五穀燴遼参,這道主菜以遼參為主要原料,經過精心燉煮,使其質地鮮嫩,搭配五穀豐富營養營造出一道滋味豐富的佳餚呀!特色粥水煮海東星班球,選用新鮮的海東星班球,搭配濃郁的粥水,經過煮熟的處理,帶來絲滑細嫩的口感,讓我享受到海鮮的獨特風味香辣炒大肉蟹絕對是一道讓您回味無窮的菜式採用新鮮的大肉蟹,以獨特的香辣調味料炒製而成,融合了辣椒的辣勁和蟹肉的鮮美,帶來一種辣味中的濃郁美味滋味除了以上的主菜之外,水煮安格斯牛肉、普寧豆醬焗鮮雞、金湯煮千絲和鮮咸骨煮春菜等多款精緻菜式,每一道菜都經過主廚精心烹調,帶來最佳的味覺享受😎黑松露醬蛋白炒飯帶來豐富的口感和香氣炒飯以優質的黑松露醬和蛋白炒製而成,每一口都散發出獨特的香氣和美味最後甜品清心丸綠豆爽,帶來清涼甜蜜的口感
為食客帶來一系列精心烹調的菜式,以及一個優雅舒適的環境
讓大家享受一場絕妙的美食體驗!

菜單展示了中華料理的多樣性和傳統美味
營造出一道滋味豐富的佳餚呀!

香辣炒大肉蟹絕對是一道讓您回味無窮的菜式

黑松露醬蛋白炒飯帶來豐富的口感和香氣

最後甜品清心丸綠豆爽,帶來清涼甜蜜的口感
2023-07-24 337 views
落地玻璃設計✌🏻間房真係好大,又有高級設計感覺呢度嘅菜單好豐富,有五穀燴遼參,食落有嚼勁,又好營養香辣炒大肉蟹就係佢哋嘅招牌菜,香辣味咁啱蟹肉,真係好開胃,令人食到欲罷不能!特色粥水煮海東星班球就係佢哋嘅特別海鮮菜,啲星班球嫩滑咁浸係濃郁嘅粥水入面,味道濃郁,質感好豐富,真係一種特別嘅味道同食感呀水煮安格斯牛肉、普寧豆醬焗鮮雞、金湯煮千絲同鮮咸骨煮菜心三款菜真係令人驚喜。水煮安格斯牛肉好嫩好多汁,加埋辣椒,每一口都辣辣嘅,好正!普寧豆醬焗鮮雞就係雞肉同豆醬嘅絕配,鮮嫩滑口,味道好獨特。金湯煮千絲同鮮咸骨煮菜心就係湯汁好濃郁,骨肉滑嫩,菜心爽脆,真係好好味😋最後嚟緊就係黑松露醬蛋白炒飯,真係菜單嘅壓軸之作,炒飯入面有黑松露嘅香味,每一口都好香濃好美味甜品清心丸綠豆爽係一個涼爽嘅結束,綠豆糖水清爽味美,令人回味無窮~呢間餐廳嘅菜色多樣化,味道美味又獨特,絕對係一個值得一試嘅食物體驗!
落地玻璃設計✌🏻
間房真係好大,又有高級設計感覺
呢度嘅菜單好豐富,有五穀燴遼參,食落有嚼勁,又好營養

2023-07-24 217 views
這家高級中菜廳提供了一場美味的盛宴!非常適合一家人聚會或者聊天。菜單中的五穀燴遼參展示了廚師們對於營養均衡的重視,這道菜不僅色香味俱全,給人一種健康美味的感受。香辣炒大肉蟹是這家餐廳的一道招牌菜,濃郁的香辣口味與鮮嫩的大肉蟹相得益彰。這道菜散發著誘人的香氣,讓人難以抗拒。蟹肉的豐潤口感配上微辣的調味,給人帶來一種激動人心的食欲享受~特色粥水煮海東星班球是一道精心製作的海鮮菜品。鮮嫩的海東星班球搭配濃郁的粥水,形成了一種濃郁的味道和質感。這道菜的特色在於將粥和海鮮完美結合水煮安格斯牛肉、普寧豆醬焗鮮雞、金湯煮千絲同鮮咸骨煮菜心這三道菜展現了中菜廳的多樣化!水煮安格斯牛肉以其鮮嫩多汁和辣味的搭配而聞名,每一口都充滿了辣椒和牛肉的風味。普寧豆醬焗鮮雞則結合了鮮嫩的雞肉和豐富的豆醬,呈現出濃郁的口感和獨特的風味。金湯煮千絲同鮮咸骨煮菜心則以其豐富的湯汁和鮮嫩的骨肉給人一種鮮美的感受黑松露醬蛋白炒飯是這場饗宴中的壓軸之作。黑松露的香氣在炒飯中✌🏻最後吃一個甜品很完美
這家高級中菜廳提供了一場美味的盛宴!

2023-07-15 161 views
食物真係令人驚喜啊!.唔單止有精心烹調嘅菜式,仲有個優雅舒適嘅環境,我特別鍾意嘅係五穀燴遼參,佢以遼參為主要原料,經過精心燉煮,佢質地鮮嫩再加埋五穀嘅營養,真係營造出一道滋味豐富✌🏻.特色粥水煮海東星班球都好吸引我,佢揀用新鮮嘅海東星班球同濃郁嘅粥水結合,經過煮熟嘅處理,帶嚟絲滑細嫩嘅口感,真係令我可以好好享受到海鮮嘅獨特風味!.香辣炒大肉蟹絕對係一道令人回味無窮嘅菜式。佢用新鮮嘅大肉蟹同獨特嘅香辣調味料炒製,將辣椒嘅辣勁同蟹肉嘅鮮美融合一齊,一種辣味中嘅濃郁美味.除咗以上嘅主菜之外,仲有好多款精緻嘅菜式,例如水煮安格斯牛肉、普寧豆醬焗鮮雞、金湯煮千絲同鮮咸骨煮春菜。每一道菜都經過主廚精心烹調,帶嚟最佳嘅味覺享受!而個黑松露醬蛋白炒飯真係帶嚟豐富嘅口感同香氣!黑松露醬同蛋白炒製而成,每一口都散發出獨特嘅香氣同美味清心丸綠豆爽唔會好甜反而好滋味食物真係令人驚喜啊!.唔單止有精心烹調嘅菜式,仲有個優雅舒適嘅環境,我特別鍾意嘅係五穀燴遼參,佢以遼參為主要原料,經過精心燉煮,佢質地鮮嫩再加埋五穀嘅營養,真係營造出一道滋味豐富✌🏻.特色粥水煮海東星班球都好吸引我,佢揀用新鮮嘅海東星班球同濃郁嘅粥
食物真係令人驚喜啊!
唔單止有精心烹調嘅菜式,仲有個優雅舒適嘅環境,
而個黑松露醬蛋白炒飯真係帶嚟豐富嘅口感同香氣!
黑松露醬同蛋白炒製而成,每一口都散發出獨特嘅香氣同美味
清心丸綠豆爽唔會好甜反而好滋味食物真係令人驚喜啊!
唔單止有精心烹調嘅菜式,仲有個優雅舒適嘅環境,
而個黑松露醬蛋白炒飯真係帶嚟豐富嘅口感同香氣!
黑松露醬同蛋白炒製而成,每一口都散發出獨特嘅香氣同美味
清心丸綠豆爽唔會好甜反而好滋味
2023-07-14 906 views
私人包箱私隱度高,地方寬敞裝修高雅✨一行八人對食物還是地方都非常滿意👍🏻 會員制確實係有別於一般中菜廳😌迷你南瓜盅金湯翅南瓜香甜醒配上金湯慨咸鮮,啖啖魚翅啖啖鮮香。雞油陳村粉蒸澳洲龍蝦手工菜式😋去除龍蝦肉所有筋膜,除咗能令蝦肉變得雪白玲瓏,更能令口感變得更爽滑彈牙,而且生熟程度拿捏得剛剛好,令蝦肉呈現最鮮甜爽口慨完美狀態👍🏻最後配以雞油香點綴,令渠成為當日我最喜愛慨一道菜。剁椒蒸海東星班初嘗剁椒星班呢個配搭,感覺新鮮😋相信大廚擅長海鮮處理,東星蒸得恰到好處,無一個位置系蒸過火慨。紅燒牛肋骨燒汁味道濃淡適中,肉質爽筋位爽口🍖肉味濃。遼參炆鮮雞煲雞肉肉質鮮甜,遼參肉厚,以海參入雞煲,有別於一般濃稠汁醬炆煮。川味麻婆豆腐豆腐香滑且帶有濃濃花椒麻香,麻辣鮮香,白飯🍚慨好朋友。涼瓜第一刀豬肉白苦瓜味道比起一般苦瓜嚟得溫柔,涼瓜甘味已淡淡滲入肉中,但絕無蓋過鮮甜肉香,令人回味😌。手工醬肉包餡料充足,肉醬清爽。福果芋泥芋泥甜香軟糯,銀杏甘味平衡口腔慨甜膩。

迷你南瓜盅金湯翅
南瓜香甜醒配上金湯慨咸鮮,啖啖魚翅啖啖鮮香。

雞油陳村粉蒸澳洲龍蝦

剁椒蒸海東星班

紅燒牛肋骨
燒汁味道濃淡適中,肉質爽筋位爽口🍖肉味濃。

遼參炆鮮雞煲

川味麻婆豆腐
豆腐香滑且帶有濃濃花椒麻香,麻辣鮮香,白飯🍚慨好朋友。

涼瓜第一刀豬肉

手工醬肉包
餡料充足,肉醬清爽。

福果芋泥
芋泥甜香軟糯,銀杏甘味平衡口腔慨甜膩。
今日有朋友邀請我去食私房菜,本身都冇乜期望,點知一入房就比呢度嘅環境吸引咗!唔單止地方超大,而且仲有個大電視可以唱卡拉OK!.紅燒潮州翅:濃郁口感,完美地調和食材的味道。只要加少少醋和芫荽,就進一步提升了它的味道。.澳洲龍蝦麻婆豆腐:龍蝦肉質鮮美且彈牙,帶點微辣的豆腐則入味鮮美,菜品擺盤得非常精美,讓人一看就有食欲。如果你喜歡吃辣,不要錯過他們的水煮海東星班!這道菜的麻辣風味獨具特色。.麻辣鮮雞煲:一進食就比股辣味所包圍,雞肉鮮嫩,入面有蒜頭和洋蔥都特別好食!.潮式滷水拼盤中的鵝掌也是我的最愛。鵝掌鮮嫩多汁,滷汁入味,吃起來十分鮮美。.家鄉新界菜芯:菜芯新鮮,有清甜的味道。.勝瓜肉碎粥:粥底濃郁香滑,勝瓜肉碎鮮美可口。.生磨杏仁茶蛋白:這道甜品絕對不會讓人失望,甜度剛剛好,而且超多蛋白!.整體而言,餐廳相當高質,不僅有令人賞心悅目嘅景色,而且服務員都非常貼心
家鄉新界菜芯:菜芯新鮮,有清甜的味道。
勝瓜肉碎粥:粥底濃郁香滑,勝瓜肉碎鮮美可口。

2023-07-05 151 views
今日嚟到3W Club試佢地嘅私房菜火鍋,呢一間係以私房菜形式,要先預約先有得食,今次比間房好大好闊落,仲有大鋼琴添🤩🤩今日食既係火鍋,包括幾款海鮮,有原隻澳洲龍蝦、原條加拿大象拔蚌同原條海東星斑,味道新鮮爽口,龍蝦同象拔蚌仲可以刺身食,配上醬料更加美味。 另外仲有各款肉類,包括手切本地頂級靚牛頸脊、頂級美國安格斯牛小排、頂級紐西蘭羊肉片、黑毛豬肉片,每款都切得幾大片,肉質都幾好同好香肉味,同佢既秘制豬骨湯底一齊煮真係好好味!另外仲有新鮮黑百葉,口感幾爽身,又唔會太硬,好快就食得。蔬菜方面,有豆腐鴨血拼盤、南瓜拼蘿蔔拼萵筍、皇帝菜拼唐生菜拼白菜仔,種類都好豐富,而且都新鮮又夠嫩。特別係淮山麵,味道濃郁,食落又幾滑,配埋其他料落個湯底幾好食。最後仲有東北大包同椰汁紫米西米露作結,甜度啱啱好,食完火鍋再嚟一碗真係好滋味同滿足。整體黎講,3W Club私房菜火鍋真係好推介,食材新鮮,配料豐富,味道出色,服務又好好,好值得黎!📍 3W Club (銅鑼灣)銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 7-8樓 #香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #h

📍 3W Club (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 7-8樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry銅鑼灣 #3WClub #打邊爐 #火鍋 #海鮮 #私房菜 #會所 #聚會
2023-07-04 161 views
位於銅鑼灣糖街嘅商業大廈裏!內裏環境寬敞舒適,落地玻璃,可以清楚望見維園!坐得好舒服,完全沒有狹窄嘅感覺!房間裏另一邊有一部超級大電視,除咗可以邊食飯邊睇電視之外仲可以坐梳化!真係啱晒一家大細或者傾生意嘅人嚟啦!而我最鍾意有個鋼琴喺旁邊…如果識彈琴嘅,你就可以喺度大顯身手!除咗有咁靚嘅環境之外,呢度嘅菜式都唔錯㗎!🍲湯迷你南瓜盅金湯翅香濃嘅南瓜蓉,能夠帶出金湯翅的鮮味!口感豐富🥘主菜雞油陳村粉蒸澳洲龍蝦陳村粉吸晒龍蝦嘅味道,好有層次感!剁椒蒸海東星班魚肉雪白嫩滑,魚味甚佳!加左少少剁椒..微微辣..但不影響魚的味道紅燒牛肋骨肉質軟嫩入味, 口感很好!遼參炆鮮雞煲遼參非常彈牙,好似食咗好多骨膠原!但唔會蓋過煲上嘅雞味川味麻婆豆腐非常之辣,不過辣得好過癮!送飯一流涼瓜第一刀豬肉涼瓜甘甜可口,可以平衡豬肉嘅油🫓主食手工醬肉包好似手掌咁大個,好滿足🍮甜品潮式福果芋泥人人都會喜歡嘅甜品,又夠足料!甜度適中,啱晒一家大細係鬧市裡有間豪華感的餐廳…你地一定要試試

🍲湯
迷你南瓜盅金湯翅
香濃嘅南瓜蓉,能夠帶出金湯翅的鮮味!口感豐富

🥘主菜
雞油陳村粉蒸澳洲龍蝦
陳村粉吸晒龍蝦嘅味道,好有層次感!

剁椒蒸海東星班

紅燒牛肋骨
肉質軟嫩入味, 口感很好!

遼參炆鮮雞煲
遼參非常彈牙,好似食咗好多骨膠原!但唔會蓋過煲上嘅雞味

川味麻婆豆腐
非常之辣,不過辣得好過癮!送飯一流
涼瓜第一刀豬肉
涼瓜甘甜可口,可以平衡豬肉嘅油
🫓主食
手工醬肉包
好似手掌咁大個,好滿足

🍮甜品
潮式福果芋泥
人人都會喜歡嘅甜品,又夠足料!甜度適中,啱晒一家大細

係鬧市裡有間豪華感的餐廳…你地一定要試試
2023-06-30 121 views
今日約咗舊同事去試新嘢,一入到餐廳,嘩嘩嘩😱😱😱我覺得自己去左有錢人屋企嘅宴客廳。超級豪宅! 可以看到整個維園足球場,室內仲有與電影院一般大的電視螢幕,大型梳化可看電視,好舒服!紅燒潮州翅好厚身,味道濃郁。龍騰四海(澳洲龍蝦麻婆豆腐)冇諗過龍蝦同豆腐係咁夾,龍蝦肉爽滑,配上微辣的豆腐,相當開胃。水煮海東星斑係矜貴嘅水煮魚,食到東星斑嘅肉質非常爽脆幼滑。潮式滷水拼盤拼盤有鵝腸、鵝肉片和鵝掌,好嫩滑同入味。麻辣鮮雞煲麻辣雞煲唔難做,但係呢個雞煲用咗新鮮嘅雞,配菜洋蔥蒜頭都好好味, 100分!鮮咸骨煮春菜滿曬由骨熬出嚟嘅湯味,食到唔停!好欣賞廚師嘅手法!家鄉新界菜芯午餐可以有兩道菜,好健康!勝瓜肉碎粥喺傳統嘅方魚肉碎粥上面加上勝瓜,爽口,夏天感覺十足!生磨杏仁茶蛋白杏仁茶總給人美好的回憶,蛋白好多好味😋好令人興奮,感覺舒適嘅一餐!

紅燒潮州翅
好厚身,味道濃郁。

龍騰四海(澳洲龍蝦麻婆豆腐)

水煮海東星斑
係矜貴嘅水煮魚,食到東星斑嘅肉質非常爽脆幼滑。

潮式滷水拼盤
拼盤有鵝腸、鵝肉片和鵝掌,好嫩滑同入味。

麻辣鮮雞煲

鮮咸骨煮春菜
滿曬由骨熬出嚟嘅湯味,食到唔停!好欣賞廚師嘅手法!

家鄉新界菜芯
午餐可以有兩道菜,好健康!

勝瓜肉碎粥
喺傳統嘅方魚肉碎粥上面加上勝瓜,爽口,夏天感覺十足!

生磨杏仁茶蛋白
杏仁茶總給人美好的回憶,蛋白好多好味😋

好令人興奮,感覺舒適嘅一餐!

2023-06-30 75 views
公司有同事last day,昔日戰友要走,我哋圍內幾個friend專登book咗呢間私人會所同佢Farewell 。呢間餐廳位於銅鑼灣,地點方便,但私隱度同樣好高,環境仲好靚好大好舒服!真係無揀錯!今次係一人一火鍋形式,人均消費錢$1200當中包括前菜▪️涼拌海蜇頭海蜇好爽口,食落去少少辣,仲有少少甜味,感覺好特別▪️椒麻黑鳳爪❤️❤️❤️❤️鳳爪用烏雞整,同平時食嘅鳳爪比,個雞味燶好多,而且非常有咬口,覺得好surprise原來烏雞鳳爪係咁好味 (我覺得佢係我暫時食過最好味嘅鳳爪😂)▪️涼拌蕨根粉係麻辣口味嘅拌麵,好惹味,麵都好煙靭海鮮▪️原隻澳洲龍蝦刺身▪️原條加拿大象拔蚌刺身兩款刺身都好新鮮,而且份量好多,絕對值回票價象拔蚌食落去每片爽口,龍蝦每一啖又彈牙又鮮甜,而且肉身肥厚,咬落去好滿足!▪️原條海東星班切片東星斑薄片上碟擺盤好靚 成為左大家打卡嘅主角魚肉口感都好嫩滑肉類▪️手切本地頂級靚牛頸脊▪️頂級美國安格斯牛小排▪️頂級西班牙黑豚肉片▪️新鮮黑百葉牛肉嘅油脂分布好靚,好平均每份肉嘅質素都好高,即使湯底採用嘅係清湯,都已經食到肉嘅香濃味道以黑柏葉亦都好爽口,質素好高!蔬菜▪️豆腐拼盤▪️南瓜拼蘿蔔拼萵筍▪️

今次係一人一火鍋形式,人均消費錢$1200
當中包括

前菜
▪️涼拌海蜇頭
海蜇好爽口,食落去少少辣,仲有少少甜味,感覺好特別
▪️椒麻黑鳳爪❤️❤️❤️❤️
▪️涼拌蕨根粉
係麻辣口味嘅拌麵,好惹味,麵都好煙靭

海鮮

▪️手切本地頂級靚牛頸脊
▪️頂級美國安格斯牛小排
▪️頂級西班牙黑豚肉片
▪️新鮮黑百葉

牛肉嘅油脂分布好靚,好平均
以黑柏葉亦都好爽口,質素好高!

蔬菜
▪️豆腐拼盤
▪️南瓜拼蘿蔔拼萵筍
▪️皇帝菜拼旺菜&唐生菜
食完上面嘅主角,其實已經好飽,不過見到拼盤有南瓜有蘆筍,仲有皇帝菜,全部都係我嘅至愛,都忍唔住食咗幾轉!

▪️淮山麵
甜品
▪️紫米椰汁西米露
好驚喜嘅係,連個甜品都好好味,紫米露唔太甜,但係好香紫米嘅味道!

估唔到呢個價位有咁高級嘅私人會所,
今餐真係好滿足!
3W Club👻屋企人鍾意打邊爐係機會帶佢地食好野豪一豪佢依間係銅鑼灣既私房菜套餐有中菜或者打邊爐我地就揀咗一人一鍋海鮮火鍋套餐大家可以依自己喜好去淥野食自由發揮更加enjoy佢地啲海鮮真係大推介新鮮處理得好好個個食完都讚好😙😙.🔅頂級海鮮火鍋✨原條澳洲龍蝦刺身晶瑩通透既龍蝦刺身上枱個陣嘩咗一聲成個擺盤已經好吸引刺身配wasabi食一流鮮甜又多肉食到好滿足🤣✨原條加拿大象拔蚌刺身象拔蚌既份量一樣好巨大薄切既象拔蚌鋪滿啲冰上面最鍾意放入鍋淥一秒象拔蚌就會收縮咁淥一淥更加好食😆✨原條海東星班切片打邊爐食魚腩試得多用東星班打邊爐都係初嘗試魚肉夠實淨夠多肉自己一人一鍋唔使怕塊魚唔知飄咗去邊✨手切本地頂級靚牛頸脊✨頂級美國安格斯牛小排牛小排雪花紋靚啲入口即溶牛頸脊就牛味重啲大大塊各有特色兩款都幾靚自己會鍾意牛小排多啲雪花多啲油香重啲😛✨黑毛豬腩片薄切一大片既黑毛豬五花腩既部位肥瘦都適中薄薄地唔會韌好好食✨豆腐拼鴨血✨南瓜拼蘿蔔拼萵筍✨皇帝菜拼唐生菜蔬菜類最讚係個蘿蔔新鮮無根好鮮甜皇帝菜都係好嫩好掂食材新鮮就已經好足夠😌✨淮山麵店員推介既淮山麵打邊爐個湯底咁鮮食返個麵吸下啲味特別好食.整體黎講:海
3W Club👻

打邊爐個湯底咁鮮
食返個麵吸下啲味特別好食
整體黎講:
海鮮刺身 頂級美味😚
🎈 3W Club (銅鑼灣)
銅鑼灣糖街25-31號Sugar+ 7-8樓
2023-06-30 88 views
早排同朋友book左呢間私房菜~ 除咗粵菜外,仲供應火鍋料理~ 可以一人一鍋打邊爐,夠晒衛生!當日我地book左私人宴會廳,樓底好高,而且環境寬敞開揚~ 陽光從落地玻璃灑進室內,採光十足原隻澳洲龍蝦剌身龍蝦相當鮮甜,口感有微微彈性,加少少wasabi食已經好完美原條加拿大象拔蚌刺身象拔蚌新鮮爽脆,味道充滿海水味,一樣咁鮮甜!原條黃金海東星斑切片東星斑放到鍋內微灼,肉身變左白色已經可以食~ 肉質結實,啖啖魚肉,超滿足!頂級美國安格斯牛小排牛小排肥瘦均勻,油花分布平均,肉質滑嫰,食落充滿油香,令人一試難忘~手切本地頂級靚牛頸脊牛頸脊肉身偏瘦,油脂感唔重,但牛味相當濃郁,別有一番風味新鮮黑柏葉食落爽脆可口,一啲腥味都無,口感一流!豆腐拼鴨血鴨血口感滑溜,豆腐亦好滑嫩,唔錯~ 蔬菜拼盤一系列蔬菜有南瓜、蘿蔔、萵筍、皇帝菜、娃娃菜同唐生菜~ 味道非常新鮮! 特別大讚白蘿蔔,清甜又軟腍,仲要無渣~

原隻澳洲龍蝦剌身

原條加拿大象拔蚌刺身
象拔蚌新鮮爽脆,味道充滿海水味,一樣咁鮮甜!

原條黃金海東星斑切片

頂級美國安格斯牛小排

手切本地頂級靚牛頸脊
牛頸脊肉身偏瘦,油脂感唔重,但牛味相當濃郁,別有一番風味

新鮮黑柏葉
食落爽脆可口,一啲腥味都無,口感一流!

豆腐拼鴨血
鴨血口感滑溜,豆腐亦好滑嫩,唔錯~

蔬菜拼盤