2023-12-21
🧡法式酥皮龍蝦湯🧡法式酥皮龍蝦湯真係好正👌🏻,湯底香濃😋,龍蝦肉彈牙新鮮,啖啖肉香味撲鼻,酥皮金黃鬆化,入口即溶,令人一試難忘😍。飲完之後覺得好滿足💯,真係一個好高貴嘅享受🤩,唔少得佢喺任何高級餐廳嘅餐牌上🍽。而家每次同朋友去食飯,我都會推介佢哋試下😊,因為我相信佢哋一定會鐘意😘。法式酥皮龍蝦湯真係值得一試👍🏻,推介俾所有愛好美食嘅朋友👯♀️!💛松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽💛松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽真係一個極之令人驚喜嘅配搭🤗,每一啖都充滿驚喜😲。松葉蟹肉嘅鮮甜,配上牛油果嘅濃郁和滑溜,真係一流👍🏻。而當加上北海道海膽嘅時候,個味道更加提升到一個新嘅層次,海膽嘅鮮美滋味完美補充咗松葉蟹嘅清甜🦀,同牛油果嘅獨特口感相得益彰🥑。每一啖呢個沙律都令人垂涎三尺😋,真係食完之後令人回味無窮💭,我每次去到餐廳都好想再食多次😄。個沙律嘅擺盤亦都做得好精緻美觀👀,好適合拿嚟打卡🤳🏻。同時,我覺得呢個菜式都非常適合作為前菜開胃,同埋係任何聚會或者約會場合嘅絕佳之選👫。總之,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係一個無法抗拒嘅美味誘惑😘,一定要試,我細細聲咁講你知,我已經食咗幾次,每次都令我好感動😭,推
松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽真係一個極之令人驚喜嘅配搭🤗,每一啖都充滿驚喜😲。松葉蟹肉嘅鮮甜,配上牛油果嘅濃郁和滑溜,真係一流👍🏻。而當加上北海道海膽嘅時候,個味道更加提升到一個新嘅層次,海膽嘅鮮美滋味完美補充咗松葉蟹嘅清甜🦀,同牛油果嘅獨特口感相得益彰🥑。每一啖呢個沙律都令人垂涎三尺😋,真係食完之後令人回味無窮💭,我每次去到餐廳都好想再食多次😄。個沙律嘅擺盤亦都做得好精緻美觀👀,好適合拿嚟打卡🤳🏻。同時,我覺得呢個菜式都非常適合作為前菜開胃,同埋係任何聚會或者約會場合嘅絕佳之選👫。總之,松葉蟹肉牛油果沙律配北海道海膽係一個無法抗拒嘅美味誘惑😘,一定要試,我細細聲咁講你知,我已經食咗幾次,每次都令我好感動😭,推薦俾所有喜歡嚟點新鮮刺激嘅朋友哋🎉!
虎蝦用米紙卷成拍卷拎去炸,春卷完全唔油膩,炸得好鬆脆,蝦肉仲保持到新鮮彈牙,加埋鮮味既魚子醬,再點啲羅勒醬,味道有層次!
西冷牛扒肥得黎肉質軟嫩,厚厚一塊好有質感,牛扒煎到表面有啲焦脆,油香滲晒出黎,加埋自家製既野菜,中和番油膩感,食落更加滿足!
甜品都查得好好,焦糖燉蛋做到外脆內軟,燒焦既焦糖配上綿滑既燉蛋,蛋香十足,非常滑溜,雪糕就有天然既雲呢拿香,香甜可口!