相信大家一定有聽過呢間餐廳,看過這裡的美照,或者搭火車經過時會望過呢度的美景。這裡自成一角,柳暗花明,非典形香港。大家可以選擇駕車來,有免費泊車,或者到大埔墟火車站乘坐穿梭巴士到達。記得預先訂位。我今次係早了一個月預約的。這裡環境很漂亮,圍饒湖行一圈約二十分錯,可以遠觀餐廳打卡,椰林樹影,望下人玩水上活動,有時運氣好重會見到小白鷺。我哋四個人夾埋食左$1000到。必食嘅有以下幾款:- 🥚流心鵪鶉蛋燒賣有別於一般嘅鵪鶉蛋燒賣,一般個鵪鶉蛋會放在燒賣上面。但呢個點心,鵪鶉蛋藏在裏面,仲要係流心。火候掌握得好好。咬落去嘅時候,裏面有空氣咁,蛋汁會爆開,口感好得意。🥟玫瑰金蝦餃外表係玫瑰金色,很漂亮。蝦肉好彈牙。特別要提一提,呢到點心可以逐件加。例如:玫瑰金蝦餃一籠三隻,可以按人數加到五隻。今日同媽咪來,佢好滿意。影左好多相、重計劃同朋友再來。

我哋四個人夾埋食左$1000到。必食嘅有以下幾款:-

🥚流心鵪鶉蛋燒賣

🥟玫瑰金蝦餃
外表係玫瑰金色,很漂亮。蝦肉好彈牙。

今日同媽咪來,佢好滿意。影左好多相、重計劃同朋友再來。
酸菜鱈魚春卷
黑松露野菌餃