2024-05-17
👧🏻😋👅🍽✨打卡甜品 出色主菜🍽 -🇫🇷 鴻圖中心上到9樓係恬靜雅致既Le Monde, 完全感覺唔似係觀塘, 法文Le Monde意思係The World, 以世界各地優質食材為大家帶來法式美食🇫🇷 OpenRice訂座 A la carte有88折(以下為原價), 以呢個環境食物質素算唔貴, 另有 Dinner Set menu-🦆 油封鴨脾配酸紅椰菜 $268💯皮脆肉嫩, 一秒起骨, 油香味重但配上酸椰菜同香梨後唔會覺得膩; 鴨脾大大隻仲有薯蓉墊底都好夠飽! 每日限量, 如果想食記得訂座時預訂埋!-🍝 海鮮蟹肉闊蛋麵 $158✨海鮮多款份量多, 有蝦, 帶子, 蜆, 青口, 三文魚, 蟹肉等等, 意粉醬唔會好重味, 主要用返海鮮鮮味, 蛋麵彈牙掛滿蟹肉-🥥 原個鮮果雪葩 $88💯雪葩通常係用酸甜水果例如檸檬菠蘿, 但呢度有得揀椰子, 半個椰殼裝住滿滿雪葩, 充滿椰奶香同椰子碎, 仲有打卡煙泡效果😍-🍸 Cocktails $78/glass✨Le Monde Rainbow🌈 Gin底加上Blue Curacao同橙汁莓汁, 真係rainbow咁好colorful, 味道酸酸甜甜
打卡甜品 出色主菜🍽
原個鮮果雪葩 $88
原個鮮果雪葩
🍸
Cocktails $78/glass
✨Le Monde Rainbow🌈 Gin底加上Blue Curacao同橙汁莓汁, 真係rainbow咁好colorful, 味道酸酸甜甜, gin同橙真係好好朋友
✨Mixologist Special Cocktail 🍷 簡單問左我地口味, 有冇特別preference, 就整左menu冇既sangria, 清新重紅酒好岩口味
Cocktails