2024-06-08 275 views
呢間韓式打卡輕食café🤩一直都收藏喺我嘅口袋名單,佢杯🍊🍹「濟洲柑橘乳酪」一定係必點打卡之選,平日7點未夠都已經要排隊等位,建議假日6點就好入座啦~·♡ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 HKD$138黑毛豬白切肉🥓有好多片,肉質幾軟q好易咬開;而紫蘇拌飯加入咗泡菜一齊拌勻,微微辣辣幾惹味😚,整體份量都幾多,足夠2個人開心share~·♡ Seaside Brunch HKD$112感覺係輕食版嘅brunch,有齊 煙三文魚、流心蛋🍳、火腿、窩夫🥞、牛油果🥑、希臘乳酪配藥果、沙律🥗,個鹹味窩夫好出色😋,窩夫口感好鬆軟,裡面仲混入咗煙肉薯仔蓉做餡料,好好味!一個人食哂成個brunch都唔會覺得膩👍🏻,係較為輕盈健康嘅配搭。·♡ 清甜柑橘窩夫 HKD$98全部都係柑橘🍊!有半個切開剝好嘅柑橘、一片片柑橘肉喺waffle面🥞,仲有2大條糖漬柑橘,柑橘香甜清新,好夏日風🏖️!個人超喜歡呢度嘅waffle,係我喜歡嘅軟綿綿口感😚,個人好怕食到又硬又實嘅waffle,呢度真係整得好好,推薦~·♡ 士多啤梨慕絲 HKD$38口感就好似食緊🍓士多啤梨cream咁,好香士多啤梨味,好肥好邪惡呀🤪!·♡
呢間韓式打卡輕食café🤩一直都收藏喺我嘅口袋名單,
♡ 燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇拌飯 HKD$138

黑毛豬白切肉🥓有好多片,肉質幾軟q好易咬開;
♡ Seaside Brunch HKD$112

♡ 清甜柑橘窩夫 HKD$98

♡ 士多啤梨慕絲 HKD$38

♡ 濟洲柑橘乳酪 HKD$68

一定要嗌返杯打卡📸,杯面有原個大柑橘,柑橘乳酪酸酸甜甜,會飲到有柑橘粒粒😙,個原隻柑橘仲可以搣開嚟食添~
♡ 柑橘湯力咖啡 HKD$52

柑橘mix咖啡漸層變色效果😍,好吸睛!! 柑橘橙酸甜味與濃郁微酸咖啡互相交融,感覺清爽又清新☺️,好適合夏天飲呢。
📍Terrace in Seaside
沙田沙田正街18號新城市廣場一期L6樓609號舖