2023-04-23
🥚蛋美好鐘意搵靜嘅地方散下步🫶🏻✨極隱世庭園主題花系打卡Cafe✨❣️環境同食物質素都好滿意🥺☺️.呢間位於元朗錦田嘅cafe🤍呢間book mark咗好耐一直都好想去🥺好鍾意呢度夠遠離繁囂🤍而且係以花草庭園為主題嘅佈置🫶🏻加上有唔同嘅打卡位🤍例如我打卡咗好耐嘅白色鳥籠同furniture lab參觀😛🫶🏻❣️呢間我諗大部份座位都係戶外~好加分位嘅位係餐廳好貼心有準備蚊怕水🫶🏻🤍得閒放假可以同朋友帶毛孩去嘆一嘆🥰✨.1️⃣煙燻火腿法式可麗餅(💰$138)🤍呢個好鐘意🥺餅皮軟糯入面嘅說好多椰菜絲🫶🏻仲有少少沙律醬、火箭菜、半熟煎蛋、車打芝士、千島醬✨口感幾豐富而且鬆軟多餡🤍🥰唔會有其中一啖覺得單調‼️鹹鹹地甜甜地咁好鐘意🥺我朋友幾鍾意火腿😛不過如果可以再煙燻多啲就好了🥺🫶🏻2️⃣蒜香蟹肉意大利粉(💰$168)🤍意大利粉入面有洋蔥、蟹肉、帶子、小蕃茄、辣椒粒🤭幾鍾意個蒜香味夠重辣辣哋🥰🫶🏻個底嗰度好多蟹肉同洋蔥‼️意粉嘅軟硬程度亦都啱啱好👍🏻不過落少啲油會更好🥹3️⃣Matcha Latte(💰$65)呢杯稍微冇咁鍾意🥹冇諗過咁甜🥹不過我本身係飲開微糖所以呢樣都真係見仁見智~4️⃣川寧玫瑰洛神花草茶(💰$78)見隻
極隱世庭園主題花系打卡Cafe✨❣️
環境同食物質素都好滿意🥺☺️
1️⃣煙燻火腿法式可麗餅(💰$138)
2️⃣蒜香蟹肉意大利粉(💰$168)
3️⃣Matcha Latte(💰$65)
4️⃣川寧玫瑰洛神花草茶(💰$78)
見隻顏色就知因為用嚟影相先叫😛不過後尾轉左熱飲因為真係吹到有少少涼🥹
我自己覺得呢度真係世外桃源😛雖然食物嘅價錢同鬧市嘅差唔多~但可以享受嘅景同設施都多好多😛🤍交通係有啲唔方便😿不過久唔久一次都可以嘅✨🤭
📍 Muse Furniture Lab (元朗)
元朗錦上路26C號地鋪
🤍[8/10]
#蛋美在元朗 #香港美食 #元朗美食 #錦田 #錦田美食 #日式 #西式 #港式 #咖啡店 #意粉 #帶子 #燒汁 #hongkongfood #可麗餅 #意大利飯 #咖啡 #美食分享 #必食之選 #三文魚 #意粉 #煙三文魚 #沙律 #粟米湯 #火腿 #蟹肉 #柚子茶 #生日聚餐 #節日慶祝 #朋友聚會 #情侶慶祝 #花茶