2022-04-18 170 views
🌸粉紅浪漫🌹意大利餐廳🌸🌸每個角落都是打卡位🌸Casa Cucina & Bar (西環)📍西環干諾道西158A號均益大廈3期地下8-9號舖環境:🐣🐣🐣🐣🐣服務:🐣🐣🐣🐣🐣Set lunch $198 (1 starter+ 1main)Starter 🌸Cold cut selection (MORTADELLA, PARMA HAM, SALAME MILANO,COMPRESSED ROCKMELON) 味道:🐣🐣🐣🐣🥚加埋甜甜既哈密瓜🍈食好match好好食😋好開胃👍🏻👍🏻🌸Seafood soup味道:🐣🐣🥚🥚🥚蝦味好濃,好足料,入面有幾款唔同既海鮮,有蜆蝦同魷魚,但個人覺得比較油😂唔係好習慣Main 🌸 BRAISED OX CHEEK(GRAIN-FED OX CHEEK, ORANGE ZEST, MASHED POTATO)味道:🐣🐣🐣🐣🐣牛面頰好嫩好好食,用刀輕輕一切已經切得開,好淋好好食😋濃濃既汁配上好creamy既薯蓉,咬到佢真係好有滿足感☺️☺️🌸 DUCK RAGU PAPPARDELLE(BRAISED DUCK. CHICKEN LIVER, VIN JAUN

🌸粉紅浪漫🌹意大利餐廳🌸
🌸每個角落都是打卡位🌸

Casa Cucina & Bar (西環)
📍西環干諾道西158A號均益大廈3期地下8-9號舖

Main
🌸 BRAISED OX CHEEK
味道:🐣🐣🐣🐣🐣

🌸 DUCK RAGU PAPPARDELLE
(BRAISED DUCK. CHICKEN LIVER, VIN JAUNE, GRANA PADANO)
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
呢個鴨肉意大利粉係好多人推介既signature 菜式😋😋一上菜就覺得好香好吸引。雖然賣相一般,但食落去好有驚喜,有陣好香既紅酒🍷味,而手工闊條意粉好有口感,仲有好大量嘅鴨肉絲👍🏻👍🏻👍🏻好推薦大家一試👍🏻👍🏻

🌸+$30 Tiramisu
味道:🐣🐣🐣🐣🐣
佢個tiramisu又係世界級好食😋酒味唔會好濃,唔會太甜😗😗份量二人分享剛剛好😙😙

🌸Zucchini Fries $88
味道:🐣🐣🐣🐣🥚
炸薯條食得多,但炸青瓜條真係未食過,食落去好特別好清新。而呢碟既份量好多😂兩個女仔真係一定食唔晒😂建議多人食先好叫

我哋一人叫咗一杯咖啡,咖啡好有誠意😂每一杯咖啡都有佢餐廳個名casa,影相影出嚟都好靚👍🏻重點係佢啲咖啡都好好飲👍🏻👍🏻好濃好香

推薦度:🐣🐣🐣🐣🐣