2021-12-12 160 views
依間位於荃灣嘅文青小店,唔單止環境靚、打卡able,原來仲係pet friendly! 當日去個陣見到好多主子同寵物嚟幫襯🐶🍵抹茶特飲($55)選用丸久小山園五十鈴抹茶調整,但抹茶味同奶味分開兩層,即使混合埋一齊飲,抹茶味都唔重,仲有啲粉嘅感覺。🥗全日早餐($128)不過不失嘅all day breakfast,都幾豐富、好飽肚,要讚牛油果好新鮮呢!不過個人覺得芝士蕃茄可以再燒一燒表面。🍊日式抹茶蛋卷($48)&精選蛋糕($48)抹茶蛋卷有啲失望,因為未溶晒雪,令蛋糕體好粉、好散,而且中間嘅cream仲好硬,用叉一切開已經散晒。加上因為雪得太凍關係,cream嘅抹茶味接近感受唔到,希望可以改善下。但精選蛋糕好好食!蜜柑造型嘅蛋糕一切開係酸酸甜甜嘅熱情果慕絲,整體甜度適中,有驚喜呢!整體嚟講打卡好適合,但食物如果可以再進步就好喇٩( 'ω' )و

🍵抹茶特飲($55)
抹茶特飲

🥗全日早餐($128)
全日早餐

🍊日式抹茶蛋卷($48)&精選蛋糕($48)

日式抹茶蛋卷

全日早餐