2022-10-31
響韓閣同一個舖位入面劃分左一棵樹出黎做另一間餐廳,是以台式輕食甜品咖啡店。.餐廳個嘆嘆套餐C幾抵食,$138包一個$68或以下主食/小食,$48或以下的飲品加$68或以下的甜品,賬面唔計補差額都慳左差唔多$50!抵阿!① 嘆嘆招牌牛肉麵 $88呢碗招牌麵幾多料,牛肉同蘿蔔夠腍夠入味,麵質軟硬適中,湯底亦幾香濃好味。② 秘製滷牛展拼手炒蔥油麵 $68牛展夠腍,好食過牛肉,不過重點係好香既蔥油拌麵,有我最鍾意既炸蒜同蔥頭。同牛肉麵係同一隻麵,但餅麵太乾成塊餅咁,要加醬油撈返散個麵,好彩唔會太鹹,而且口感比湯麵Q彈,好食。③ 花雕盞菊醉雞翼 雞翼幾大隻,不過唔係太重酒味。④ 香芒雜雜 $88呢份以芒果為主打既甜品,擺盤幾有心思,中間用芒果砌朵花,幾鮮甜。千層蛋糕幾Creamy,中間有一層鮮芒果,面層有脆脆,口感豐富。仲有芒果雪糕加芒果粒同芒果汁,三重味道更濃。芒果布甸加花奶係最夾既組合。呢份啱晒愛好芒果既我,正阿!⑤ 夢 士多啤梨藍橙乳酪特飲 $42⑥ 戀 富士山 紫薯奶蓋3.6牛乳特飲 $38呢兩杯飲品絕對打卡able,夢幻橙藍色望落好似海灘,好夏天既感覺,口感有少少似沙冰,味道唔會太甜。
① 嘆嘆招牌牛肉麵 $88
② 秘製滷牛展拼手炒蔥油麵 $68
③ 花雕盞菊醉雞翼
雞翼幾大隻,不過唔係太重酒味。
④ 香芒雜雜 $88
⑤ 夢 士多啤梨藍橙乳酪特飲 $42
⑥ 戀 富士山 紫薯奶蓋3.6牛乳特飲 $38
呢兩杯飲品絕對打卡able,夢幻橙藍色望落好似海灘,好夏天既感覺,口感有少少似沙冰,味道唔會太甜。紫白色的富士山紫薯溝牛奶唔算驚喜,但一定好飲,飲落幾香滑。
宜家做緊消費券優惠,消費滿HK$300 即可獲全單85折優惠,勁抵!