Picnic Afternoon Tea Set $398間餐廳分咗兩部份,分別係西餐同泰式餐廳,個Tea Set屬於西餐,每日3:00-5:30pm供應,有4款鹹點、4款甜點、2款鬆餅同埋飲品,呢間Tea Set嘅儀式感好重,當我哋叫左個Tea Set後,侍應會幫我哋鋪一張紅白格仔野餐枱布,而啲食物仲會用野餐籃裝住,方便我哋卡打😍😍嘢食方面,鹹點同甜點較為普通,帶有泰式風味,反而個鬆餅幾surprise,有兩款味道,一個係原味同班蘭味,味道唔錯,食落勁鬆化,但就好易散晒,食到周圍都係🤣😂🤣😂-泰式奶茶+$28開頭以為泰式奶茶會好甜,但飲落唔算好甜,茶味好重,不過就飲落就冇咗泰式嘅味道🙈🙈🙈-草莓乳酪+$38草莓乳酪唔算好甜,飲得出係用新鮮草莓調配,乳酪味都重,但係如果可以甜返少少會更好,因為我平時飲品飲開半糖,都覺得唔夠甜🤣🤣🤣-蟹肉長通粉 $168呢個長通粉口感煙銀,味道濃郁,勁足料,有好多蟹肉同蟹子,食落啖啖一絲絲嘅蟹肉,值得推介👍🏻👍🏻必食😋😋👍🏻👍🏻-整體:個下午茶餐食物味道唔算好出色,但環境搭救,粉紅色嘅裝修非常打卡able,坐得又舒服,性價比都算高👍🏻👍🏻係一個同閨蜜吹水
Picnic Afternoon Tea Set $398
Picnic Afternoon  Tea  Set
鬆餅

泰式奶茶+$28
草莓乳酪+$38
蟹肉長通粉 $168
蟹肉長通粉

整體:個下午茶餐食物味道唔算好出色,但環境搭救,粉紅色嘅裝修非常打卡able,坐得又舒服,性價比都算高👍🏻👍🏻係一個同閨蜜吹水聚會嘅好地方☺️私心推介蟹肉長通粉😋😋
Type of Meal
Tea