2023-07-13
返母校懷念下過去見到附近變晒樣,仲多左好多cafe ,朋友介紹學校附近呢間Cafe除咗有得打卡之外,食物質素亦都好唔錯,所以一於試吓,因為實在太熱,嗱嗱聲叫咗兩杯嘢飲,cafe最緊要係咖啡有質素,而呢度真正做到,咖啡香濃,飲完醒神晒,另外熱情果梳打直頭有消暑清涼嘅感覺, 夠爽夠好味。炸雞軟骨新鮮炸起,炸得好酥脆,配埋黑松露沙律醬特別惹味,唔覺唔覺可以食晒一大半。黑松露帶子意粉真係要讚一讚,見到Cafe都係以小店形式,煮意粉有家庭式嘅感覺,但係味道完全有大餐廳嘅水準,意粉軟硬程度剛剛好,味道非常濃郁,好香,而且好creamy ,帶子亦都好大粒,好鮮甜好有口感,而且份量好多,真心好味。甜品點左個香煎牛角包窩夫,又係新鮮即製,牛角包窩夫外脆內軟配埋雪糕,冷熱嘅感覺一齊食非常夾,香脆焦糖配香蕉,真係好好味,重點係唔會太甜,小朋友食到唔停得口,下次再嚟開探母校老師,一定會再嚟呢間Cafe,果然朋友冇介紹錯。