2019-03-08
今日約咗團友食晚飯,因為朋友住天水圍,於是在她家附近找了一間餐廳晚飯聚舊。見商場大部份都是茶餐廳,剛巧有間西餐廳,裝修好吸引,餐牌圖片精美,於是我哋就入去食晚餐。今晚好想食牛扒,於是我們叫了一份西冷扒配蝦及蘆筍。蘆筍超級新鮮清甜,最佳配搭。因為朋友要食全熟牛扒,牛扒有少少難咀嚼。見隔離枱叫5成熟,切開肉色帶點紅另外見到有個菠菜嘅餅,好想試吓,份量好充足,平時一個人食應該好飽,特別欣賞綠色嘅醬,好配合薄餅,非常開胃。因為好想食沙律,所以叫了一個軟殼蟹柚子沙律,有柚子醬清新開胃,沙律新鮮😋🥗本來諗住食少啲嘢,所以叫個魚柳包,嘩一見到就好開心,包內有兩塊魚柳,香脆可口我吃得很飽,最後叫了一杯水果茶幫助消化,茶味濃香朋友好喜歡吃雪糕及飲咖啡,所以他點了這杯雪糕咖啡,一見到兩個雪糕球,她開心到飛起,不停說好好味,因為她是第一次吃的。今天我們在舒適的環境中享受了一頓豐富的晚餐
因為好想食沙律,所以叫了一個軟殼蟹柚子沙律,
有柚子醬清新開胃,沙律新鮮😋🥗
我吃得很飽,最後叫了一杯水果茶幫助消化,茶味濃香
今天我們在舒適的環境中享受了一頓豐富的晚餐