2021-12-21 55 views
有冇人好似我咁? 打邊爐都要揀d食完會靚既湯底🤣疫情前去台灣玩, 都好中意搵d藥膳湯飲今次黎到呢度, 發現佢有養顏滋補美人鍋😍見到美人兩個字已經心心眼叫左個鴛鴦湯底~ 麻辣湯拼美人湯湯底黎到店員會提意飲左個美人湯先開始打邊爐中意飲湯既我, 即刻飲返碗先! 唔係講笑 ! 佢係半隻烏雞係入面, 仲有紅棗, 杞子, 桃膠🤩個湯超清甜入味~ 我係飲左兩碗先開始打邊爐🤣🤣打邊爐多數都會叫d特色丸試下既~ 今次叫左黑松露蝦丸,梅菜豬肉丸呢排真係好喜歡黑松露的配搭, 呢粒丸既黑松露味好夠但又唔係遮掩蝦的鮮香~梅菜豬肉丸又係勁得意, 本人好中意食梅菜蒸肉餅🤣呢粒丸真係好特別同埋好有咬口打邊爐緊係要食牛🐮新鮮本地牛頸脊😙牛味突出, 肉同脂肪分佈好平均, 超正丫唔知有冇人同我一樣? 到最後一定會係個麻辣湯到落紅薯粉🤣吸哂d湯店舖既裝潢好有古代感覺, 小食同埋檸檬水係自助任拎的, 個湯未到已經食左兩碟花生😅最後仲會有雪糕燸米滋比你清一清味蕾🧊埋單仲好抵, 全單7折 (除了湯底和海鮮)🤫📍尚膳養顏滋補鍋📌旺角彌敦道607號新興大廈1樓106-112號舖@fancyhotpot#尚膳養顏滋補鍋 #尚膳 #台式火
有冇人好似我咁? 打邊爐都要揀d食完會靚既湯底🤣
疫情前去台灣玩, 都好中意搵d藥膳湯飲
叫左個鴛鴦湯底~ 麻辣湯拼美人湯
湯底黎到店員會提意飲左個美人湯先開始打邊爐
個湯超清甜入味~ 我係飲左兩碗先開始打邊爐🤣🤣
打邊爐緊係要食牛🐮新鮮本地牛頸脊😙
牛味突出, 肉同脂肪分佈好平均, 超正丫
最後仲會有雪糕燸米滋比你清一清味蕾🧊
埋單仲好抵, 全單7折 (除了湯底和海鮮)🤫

📍尚膳養顏滋補鍋
📌旺角彌敦道607號新興大廈1樓106-112號舖

@fancyhotpot
#尚膳養顏滋補鍋 #尚膳 #台式火鍋 #打邊爐 #養生 #麻辣鍋 #美人鍋 #旺角 #彌敦道