2024-12-06
依家好方便,週末同Lisboy搭船過中環覓食,又可以遊船河,咁都俾我哋發現咗一間平價泰國嘢食😍喺呢度返工嘅人真係幸福!每個套餐都係$6-70包嘢飲!🍽️ 去骨海南雞飯上次同Lisboy去泰國最正就係成日有得食雞,呢度嘅海南雞飯好抵食,大大碟海南雞油飯仲包凍檸茶😍喺附近返工嘅人一定好開心,因為佢啲海南雞好有質素夠晒滑嘟嘟,有有雞味🤤Lisboy食得好開心!🍽️ 串燒豬牛雞配菠蘿炒飯呢度最出名就係串燒,當然要叫埋佢嘅豬油雞串燒套餐試一試🍢即叫即燒熱辣辣,最正係個秘製醬汁,配埋個牛肉真係好出,菠蘿炒飯都會出色,夠晒傳統!🍽️ 青木瓜手撕雞沙律三個人叫三個餐,但份量都幾大,所以叫咗個青木瓜手撕雞沙律,估唔到個手撕雞咁大份,真係啖啖肉,真係啱晒想減肥嘅女士過嚟食返餐好😍🎉🍽️ 法式焦糖燉蛋女人有第二個胃食甜品,食完好滿足嘅泰式午餐當然叫返個甜品,今次我就叫咗呢個法式焦糖燉蛋,都係一樣咁出色外脆內軟🍮
🍽️ 去骨海南雞飯
🍽️ 串燒豬牛雞配菠蘿炒飯