2023-05-17
作為打工仔,日日都要諗食咩其實都幾煩,今日唔係好肚餓,想簡單d,就諗起附近嘅呢間八方雲集。其實以前都叫過N次外賣,因為呢個Brand出名抵食,所以lunch期間好多人買外賣,成日都打蛇餅,次次都要等好耐。所以有一段時間無幫襯佢。不過後來發覺原來openrice可以提早落單買外賣,去到就有得摞,又開始食返。一如既往,我用app落單俾錢之後,係可以攞餐嘅時間提早10分鐘行過去,去到就即刻有得摞,今次叫咗粟米水餃同埋椰果奶茶,其實真係抵嘅,連外賣盒先43蚊,而且份量都多,有10隻餃子,我次次都食唔曬。如果講味道,其實以呢個價錢,食到呢個質素,其實都算係超值。佢餃子嘅皮唔算厚,一啖咬落去,肉汁同粟米汁融合埋一齊,唔會油膩,同埋軟硬適中。當然,佢哋最出名嘅其實係鍋貼,香脆好入口,我都成日食。不過呢排上火,所以改食水餃。唯一有一個建議,就係應該主動俾一隻碟仔消費者,等我哋返到office可以裝醬汁嚟點。