2012-04-10 1225 views
以前細個住尖沙咀,都曾經去過。那時對食冇乜要求,但都覺得佢唔係好掂。因為某啲原因,最近又要去一次。間嘢其實都好多嘢食,但就唔係咁好食。第一輪三文魚唔新鮮。第二輪叫做好啲,但仍然冇乜鮮味,得雪味,如同一般超巿買既一樣。滿以為燒牛肉應該會好一點,但就好韌。帶子聖子炒蜆又熟過龍,想煮碗粉麵比囝囝食,點知可能個廚太忙,煮成碗丸但就唔記得煮粉麵,仲係用白開水嚟煮湯,好淡味。叫做好啲係個碗仔翅,但都比不上街頭間街邊小吃!廚房人數十分不足,一個廚要負責埋煮粉麵,燒串燒,切燒牛肉。好似連整班Cake都係佢。部份食客亦十分冇禮貌。有唔排隊,有推推撞撞,有响Bar枱試飲試食先攞埋位。就算有隊排,除咗排第一二個一定有之外,其他都未必有。唔係間嘢出得少,而喺第一二個可以差唔多攞晒!我同囝囝出去攞嘢食都好心驚胆跳,怕一有新嘢出啲人會失去理志咁撞親佢!最頂癮係,間嘢間唔中會叫咪話有乜限量推介,叫人出嚟排隊攞。磯燒帆立貝,心太軟,其實好多正常既Buffet已經大大方方比大家任食,使唔使限量?明係酒店Buffet,攪到間嘢好似廟街酒廊咁,想靜靜地食餐飯都唔得。間嘢雖然係酒店Buffet,但就打算打平價巿場。所以如果只

間嘢雖然係酒店Buffet,但就打算打平價巿場。所以如果只想食得飽,間嘢絕對可以滿足你。但如果對食物質素有要求,就不建意這間了。
Other Info. : 已經好耐冇去食Buffet唔飽...
2012-04-04
$220 (Dinner)