2019-02-24 74 views
天氣又凍返,又係打邊爐好時機!屯門友推介哩度,因有位泊車。其實係泊街,不過夜晚冇人抄牌。呢度有D隱敝,唔係有識途老馬推介,唔係諗到。亦因為哩餐食得好味食得開心,要為大家推介下。坐好老板略略推介,有火鍋,有雞煲,有烤肉。原來咁多選擇。不過來之前已打算食火鍋,所以都係食火煱。要了一碟冷拌青瓜。個酱辣辣地,好開胃。用來點火鍋食物一流。卜卜蜆魚湯湯底。蜆好新鮮,已吐哂沙。食落好之鮮甜。湯底仲有豆腐,娃娃菜,粟米同菇。牛肉永遠都係火鍋主腳。本地牛脊肉,够新鮮脂肪及牛比例好。又够牛肉味又唔"鞋"。比起美國肥牛,我中意哩隻。海蝦極新鮮,真情仲係生的。肉質十分彈牙,配合魚湯湯底,好有海鮮味!推介!墨魚滑有驚喜。一般食過嗰D係打到好膠。哩度可能打完再混返D墨魚粒粒。所以食落又彈牙又有咬口,墨魚味同質都有!鮮魚卜(即係魚標),好鮮。只要你烚到剛剛好,你食落會索索聲,好咬口又有鮮味。响鈴係新鮮炸的。凈食好酥脆。放湯要快起,我中意一半冧一半脆,一半索咗鮮湯味一半香酥,然後一齊係口腔中融合而散發出多層次的美味和口感。哩度的薯粉好特别,好長好闊。食時好Q Q好彈牙。佢好大份下,食完好飽。建議最後先食。炸魚皮亦不錯
天氣又凍返,又係打邊爐好時機!

要了一碟冷拌青瓜。個酱辣辣地,好開胃。用來點火鍋食物一流。

炸魚皮亦不錯,脆,好脆。凈食同放湯快起都好!

鵝腸好肥美。好大碟,好抵!

其他仲食咗韮菜食餃,雲吞,生菜,西洋菜,烏冬等。烏冬同我食開的「真打」烏冬一樣。生菜當然新鮮,連用來墊鮮蝦上碟的那一片也很新鲜!

大排檔招呼服務亦十分好,仲特别整個風擋,等D火旺D,湯滾D。亞姐老板同食客好有交流好friend. 成個場好有氣氛!打邊火爐氣氛係好緊要的!

臨走經過隔離枱,聞到佢個雞煲好香!下次要試下!