2013-12-13
尋晚同幾位靚女一起落紅磡打邊爐,久仰老坑火鍋大名,所以提前一日電話book位,老闆都幾有禮貌幾熱情。來到之後,先至發覺都有幾間鋪拼埋一起,所以應該都可以坐唔少檯,不過又見到一塊白板上面寫滿今日訂位詳情,只可以用火爆來形容。見menu都有好多款特色湯底,我地叫咗招牌番茄蟹鍋。果然係招牌,味道好鮮甜!蟹肉都幾新鮮!阿姐建議我地食咗蟹蟹先落其他嘢~手切肥牛一定唔可以錯過!如果想試多幾款餸,大部分都可以叫半份,幾貼心!講返肥牛,肥瘦相間,新鮮爽滑,好味到喊!還有海蝦,大隻,新鮮,點蒜蓉辣椒豉油幾惹味!墨魚八爪魚雙拼,好爽脆!用frd句說話講就係,好似食緊杏鮑菇,同埋有种juicy感覺~生猛田雞,啱啱攞上來時果D腳筋仲不停郁緊,嚇襯幾位靚女,不過,呢种新鮮程度唔需要懷疑了吧!爽脆黃鱔!我最鐘意黃鱔,想食脆d就煮煮下就食得,想食冧d就煮耐d~豬潤,好粉嫩!個口感好似食緊鵝肝。魚皮餃都好特別,個皮同出邊d都唔同,好似未經凍過,所以依然好滑好軟好有魚味!四寶丸,唔嗮多講,隻隻都係Q彈香濃,一d多餘麵粉都無。竹笙一向都係我的最愛。好滑,入味,又具營養價值~除此之外,仲食咗金菇,豆腐等素菜~ 餐牌上面仲有
肥牛,肥瘦相間,新鮮爽滑,好味到喊!
還有海蝦,大隻,新鮮,點蒜蓉辣椒豉油幾惹味!
豬潤,好粉嫩!個口感好似食緊鵝肝。
四寶丸,唔嗮多講,隻隻都係Q彈香濃,一d多餘麵粉都無。
竹笙一向都係我的最愛。好滑,入味,又具營養價值~
除此之外,仲食咗金菇,豆腐等素菜~ 餐牌上面仲有好多好誘人食材無法一一嘗試,不過以後仲有大把機會!
環境幾有傳統火鍋家常feel,連班伙計都係,寫嘢阿姐驚我地食唔曬,就建議我地叫少d,叫半份,最後仲過來同我地一起食生日蛋糕!好親切~
對於這個價錢,這個質素,可以叫
半份機制,我覺得幾好幾抵食!!!