2017-09-27 44 views
又黎試新野,燜鍋打邊爐真係未見過。原理同雞煲差唔多,但呢度有好多選擇,可以自己揀配料!一坐就上左竹炭花生同水,另外我地叫左個夫妻肺片同西瓜汁。要講下個西瓜汁!佢係落單後,新鮮即打,溶冰後,都無出現分離情況,証明佢無溝水,真係好甜好好味!等左陣,就有職員帶左個花瓶咁既野上枱,好得意!原來入面每層放左唔同既食物,有蔬菜同我地自選燜鍋料!職員會先落左舊植物油既膏,就倒啲蔬菜落去。之後就會每片肉咁排落鍋度,入面4款係我地自選,有石斑魚柳,廣島蠔,美國安格斯牛柳粒同墨魚仔。要注意自選配料既類別,因為海鮮同牛快熟,而豬腩肉個啲就耐啲熟!排好後就加蓋開爐,可以放心傾計,會有職員幫你留意住,邊傾計都邊嗅到好香,真係流哂口水!滾左陣後,職員幫我地落香辣豉皇汁,有少少辣,佢地有5款汁,我地第一次食,個汁係職員推介既。煲多陣,終於食得!因為落左個汁煲多陣,所以石斑魚柳同墨魚仔好入味!雖然唔係煲左好耐,但底層既蔬菜都已經冧同入味!當你食到咁上下,職員會幫你落濃湯,咁之後就可以繼續打邊爐,我地叫左碟炸嚮鈴同珊瑚蚌,嚮鈴不過不失,但珊瑚蚌成百蚊一碟,份量少又唔係太特別。見到佢地有優惠,宜家like佢地Facebo
又黎試新野,燜鍋打邊爐真係未見過。

原理同雞煲差唔多,但呢度有好多選擇,可以自己揀配料!

夫妻肺片,西瓜汁,竹炭花生

一坐就上左竹炭花生同水,另外我地叫左個夫妻肺片同西瓜汁。

職員會先落左舊植物油既膏,就倒啲蔬菜落去。

多芒小丸子
見到佢地有優惠,宜家like佢地Facebook,就可以半價食許留山既甜品,原來呢間餐廳係許留山既母公司,所以就可以邊打邊爐又食/飲許留山,好正
2017-09-26
$300 (Dinner)
  • 西瓜汁