2018-12-21
凍冰冰 機會黎啦飛雲☁ 又係打邊爐既好時機 約左3個朋友見面圍一圍爐取暖先 今次去食既就係紅火鮮料火鍋專門店 「紅火」有三間分店 我地今次去既就係鬧市旺區既旺角兆萬中心17樓 超方便一坐低當然就要簡簡個鍋啦 有成10個款式既鍋物可以簡 最特別既係有秋冬系列 我就簡左花膠筒鮮雞煲 用半隻雞去煲 每人有一大塊既花膠筒 湯頭好清甜濃郁 用黎打邊爐感覺更養生滋補依到係半自助式 醬料 飲品 前菜同甜品都係自助區拎 除左有常見既手拍青瓜外 仲有少見既豬紅 涼拌韭菜 涼拌銀芽都有 味道辣辣 係一道道開胃既前菜餐廳最特別係用上三層High Tea式既層設放火鍋配料 令成件事更高級精緻 又可以省卻唔少空間 好聰明既做法超過80多款既火鍋配料 我好欣賞佢有「少」同「多」兩個選擇 可以比人先試試 岩食先再叫 唔會令客人浪費太多食物任點任食既配料全部都好高質 最緊要係夠新鮮 美國肥牛唔錯 牛肉脂肪平均 肉質綿綿牛味香濃😋 生猛海蝦🦐大大隻 好彈牙 蔬菜好新鮮 粟米好甜 人家讚賞鮮蝦丸真係不得不讚 出乎意料地有蝦味 唔會係好似出面咁溝粉 好爽彈🤤手打蟹籽新蝦滑亦係我既推介 撈埋面頭的蟹籽粒粒 將鮮蝦滑放落去滾
一坐低當然就要簡簡個鍋啦 有成10個款式既鍋物可以簡 最特別既係有秋冬系列 我就簡左花膠筒鮮雞煲 用半隻雞去煲 每人有一大塊既花膠筒 湯頭好清甜濃郁 用黎打邊爐感覺更養生滋補 依到係半自助式 醬料 飲品 前菜同 甜品都係自助區拎 除左有常見既手拍青瓜外 仲有少見既豬紅 涼拌韭菜 涼拌銀芽都有 味道辣辣 係一道道開胃既前菜 餐廳最特別係用上三層High Tea式既層設放 火鍋配料 令成件事更高級精緻 又可以省卻唔少空間 好聰明既做法 超過80多款既 火鍋配料 我好欣賞佢有「少」同「多」兩個選擇 可以比人先試試 岩食先再叫 唔會令客人浪費太多食物 任點任食既配料全部都好高質 最緊要係夠新鮮 美國肥牛唔錯 牛肉脂肪平均 肉質綿綿牛味香濃😋 生猛海蝦🦐大大隻 好彈牙 蔬菜好新鮮 粟米好甜 人家讚賞鮮蝦丸真係不得不讚 出乎意料地有蝦味 唔會係好似出面咁溝粉 好爽彈🤤
手打蟹籽新蝦滑亦係我既推介 撈埋面頭的蟹籽粒粒 將鮮蝦滑放落去滾 蝦味好濃郁仲好彈牙爽口😆 食飽飽之後仲有雀巢雪糕 都係任食🍦三款口味 打完邊爐再食番杯凍雪糕 今晚既邊爐夜除左滿足之外性價比真係好高☺☺☺ 估唔到兆萬有間高質任食 火鍋店