2022-12-09 222 views
週末中午約了朋友,打算食餐好再慢慢傾計。銅鑼灣有好多好餐廳,但我們都是想食餐飽d,在中午時段食個任食火鍋可以讓肚子可以有多點時間消化這樣的話,最後簡左呢間銅鑼灣既街頭火鍋我地叫左個二人餐(牛),一個牛肉餐有哂唔同部位既牛食!😋😋有一半牛頸脊加一半既封門柳,牛肉新鮮,肥瘦分明,重牛味,超正😚😚二人餐仲有水餃、多款手打丸、牛柏葉、菜等等,勁多唔同既配料,每款都新鮮好食,仲要夠多款!湯底我地係台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐湯,麻辣味好香,好過癮,冰豆腐吸哂麻辣湯超好食!!一定要試下🤣🤣我地兩個大胃王仲叫多左碟頂級鮮肉眼同牛頸爽,呢度真係有好多特別既部位食,平時出面都冇見過有牛頸爽,一試難忘,薄薄地一塊,又幾爽,好香油脂味,正!!😆😆下次再食!