2024-05-08
新嘢,更係要試下啦!自費,實話實說 。一開始係食雞煲,不過太多雞兩個人食煲雞其實飽咗1/3 。 「打邊爐 最緊要係個湯底」冇另買湯底只加湯係一敗筆!如有下次,想試麻油雞煲(有湯)肉望落新鮮,但唔知係咪湯底問題,無嘜肉味,調味醬汁種類不多,建議自己帶,無湯底得個咸字 。牛𦟌好厚,掉落雞煲煮下,幾好味坐房仔角落,熱到要抺汗,飽加上無嘜食慾,叫咗一轉肉就冇再加,連甜品都忘了食 。肉類都算厚,但唔知係咪湯底問題,提唔起鮮,覺得無嘜肉味,可能係人老了,味覺退化了呢間肉同食物款式勁小,又無嘜海鮮(直程無食海鮮),不過雞煲平時都百幾蚊,加埋人工舖租,120分鐘收2百幾,其實都唔賺你好多 。簡簡單單食個雞煲,其他嘢當順便都ok嘅,眼闊肚窄都食唔多到嘢 。但佢d雞唔滑,無嘜味 。唔知係咪我煮得耐,乾乾地 。小食熱上的,地瓜條幾好味,其他炸嘢都好味😋至於價錢,$198+10%、假期+$20=$240位湯底要加錢、台式飲品要加錢、特色甜品要加錢…..咁加法,要3百幾蚊落樓…..建議:新店,可以一試
牛𦟌好厚,掉落雞煲煮下,幾好味
小食熱上的,地瓜條幾好味,其他炸嘢都好味😋
至於價錢,$198+10%、假期+$20=$240位
建議:新店,可以一試