2021-10-30
同朋友一齊食,同行6人,需要分枱星期日晚上去食,7:50pm等到8:30pm先有得入,呢到係台式一人一鍋邊爐黎。我地試左幾個湯底,真係好出色,真係個個湯都好濃郁,好足料!!!平時出面打邊爐個湯底都好稀+淡,野食一定要點醬先有味,呢間嘅湯底就唔需要啦,食物係一定索到湯嘅味。芫茜湯:莞茜打到爛晒去煲,好香莞茜味藥膳雞湯:好濃嘅雞湯,仲有大量蟲草花同其他材料,係好舒服、溫和嘅藥膳味麻辣蕃茄湯:小辣都好辣,個湯底係濃到杰杰地,略嫌太重味,加轉水溝稀就好好多蕃茄湯:我至愛嘅味道,小小甜加埋蕃茄酸,我仲額外自己加左蕃茄入去,睇圖就個知幾咁正壽喜燒湯:正常發揮,如要生雞蛋要額外加錢呢到有兩個凍櫃,可以自己夾丸類同菜類,選擇都多,不過我地去到個陣已經無乜,因為就黎完晚市,佢直頭無再fill過d野食,有啲失望。我地只係叫左最平個隻牛,都已經夠食,食得好開心、好滿意,雖然食最平個隻,但啲牛同豬都都唔差,薄片細塊,好吸湯。仲有飲品同雪糕種類都好多,有隻水果系列嘅烏龍茶,淡淡果甜味,好好飲。雪糕有movenpick 同支裝雪條,連旺寶都有,好少見,童年回憶黎。仲有隻唔記得咩牌子嘅杯裝雪糕,出面好少見,但都好好
我地試左幾個湯底,真係好出色,
真係個個湯都好濃郁,好足料!!!
平時出面打邊爐個湯底都好稀+淡,
芫茜湯:
莞茜打到爛晒去煲,好香莞茜味
藥膳雞湯:
麻辣蕃茄湯:
蕃茄湯:
壽喜燒湯:
正常發揮,如要生雞蛋要額外加錢
呢到有兩個凍櫃,可以自己夾丸類同菜類,
選擇都多,不過我地去到個陣已經無乜,
仲有飲品同雪糕種類都好多,有隻水果系列嘅烏龍茶,淡淡果甜味,好好飲。雪糕有movenpick 同支裝雪條,連旺寶都有,好少見,童年回憶黎。仲有隻唔記得咩牌子嘅杯裝雪糕,出面好少見,但都好好食,唔太甜,又好creamy 。
整體都食得好開心,除左野食無fill 野食個part,下次都會繼續幫趁,試其他湯底!