2023-07-21
1906 views
中環雲咸街有道幾搶眼的藍色磚牆配紅色大門🔵🔴唔講會以為淨係討論度好高的新派印度菜餐廳Chaiwala,原來佢仲有間好隱秘的地下英式酒吧「Hugger Mugger」🍹每日5pm - 8pm Happy Hour 叫返杯酒只係$48起‼️係中環黎講絕對係十分抵玩❗尤其適合係附近既打工仔,收工黎呢個神秘地方飲杯野,傾下密計🤫🙊 酒吧燈光昏暗、裝修型格,梳化位亦坐得舒服,實在令人感到放鬆自在💆🏻♀️💆🏻💆🏻♂️酒吧特別調製多款Cocktail🍹🍸🔸Not Clover’s Cobbler🍒杯面一串Raspberry,除左賣相充滿少女心之外,佢帶有果香味,酸酸甜甜,係最sweet的一杯💕🔸Manuel’s Paloma💚加入左青檸、西柚味,感覺比較refreshing~而且會有少少after taste,就好似香料味或煙燻過的味道咁。🔸Butter Me Blossom杯面有粒心心🧡係易入口之選,加入橙花同埋有雲尼拿香味,女士們應該會喜歡的!🔸Chaiwala Espresso ☕Crossover旁邊的新派印度菜 Chaiwala製作而成的Chaiwala Espresso,除左基酒加濃縮咖啡
酒吧特別調製多款Cocktail🍹🍸
🔸Not Clover’s Cobbler🍒
🔸Manuel’s Paloma💚
🔸Butter Me Blossom
🔸Chaiwala Espresso ☕
Crossover旁邊的新派印度菜 Chaiwala製作而成的Chaiwala Espresso,除左基酒加濃縮咖啡之外,仲有少少印度香料味,飲落有少少似Baileys的味道。
酒吧仲有幾款招牌佐酒小吃
🔸Bombay Fried Chicken🍗
🔸Mexi-thali Beef Sukha🌮
叫左印度風味的炸雞,外皮夠脆,食落有微微辣。點一點蕃茄蛋黃醬,都幾惹味😋另一款係,慢煮牛墨西哥玉米餅,牛肉一絲絲份量都幾多,再加一啲脆脆,口感十足。
📍#HuggerMugger (#中環美食)
中環雲咸街43-45號地庫