2016-10-21 75 views
台風打到黎,但係成家人就係打風既風平浪靜前夕齊齊出去打下邊爐。餐廳是屋企附近的餐廳,經過覺得不錯就入去試試。環境都算唔錯,位置也十分闊落。胡椒豬肚雞湯底($128)叫左個胡椒豬肚雞湯底,都幾份味,配料都幾好食,食克就可以用湯打邊爐。竹串蝦($58)蝦十分新鮮,煮熟左之後蝦肉仍然好彈牙,蝦味也好重,每隻蝦都幾大隻,十分抵食。手打三寶丸($88)三款丸味道都十分好〝特別是墨魚丸真係好彈牙同埋好香。蝦丸膠質都好重,食落口十分爽。雙拼蚌($108)今晚以海鮮為主,一間邊爐餐廳好唔好好睇佢海鮮新唔新鮮,新鮮既係有心做,唔會出次貨俾你,雙拼蚌同樣是新鮮爽口,只需係湯到滾兩滾就可以食得,十分新鮮美味。

餐廳是屋企附近的餐廳,經過覺得不錯就入去試試。
環境都算唔錯,位置也十分闊落。
胡椒豬肚雞湯底
胡椒豬肚雞湯底($128)
竹串蝦
竹串蝦($58)
手打三寶丸
手打三寶丸($88)
雙拼蚌
雙拼蚌($108)
Other Info. : 呢間餐廳既食物都唔錯,但服務就真係唔係咁好啦。叫左一樽竹蔗茅根,個姐姐幫你倒入杯到,原本都覺得幾好,點知到飲果陣見到水面有油漬,諗著攞隻匙根'but'走左就飲啦,點知'but'左幾次都仲油就同個姐姐講啦。點知佢話冇理由架喎,我都冇聽過,我就話咁可能係呢隻杯啦,佢話隻隻杯都有洗架,根著我叫佢睇下,但佢睇都冇睇就話,冇理由架,仲問我杯野有冇味呀?我就答佢我都未飲過,佢就同隔離枱講佢話隻杯有油喎,我都未聽過。最尾佢拎多隻杯過黎倒埋樽入面果d竹蔗茅根,見果杯入面冇咁多油就算啦。
2016-10-20
$150 (Dinner)
胡椒豬肚雞湯底
竹串蝦