2021-04-06 90 views
朋友話響佢公司附近有間食船麵好正,乘機叫我接佢收工一齊去食,係位於新蒲崗嘅666泰船麵。泰式雞絲扎肉船麵(金邊粉) $45 鍾意依間店嘅粉麵飯大多都有細份同正常size, 因為for d 靚靚食唔曬,終於唔洗浪費食物了,我點嘅船河簡直一百分,個湯好濃郁而唔係一味死咸,每條粉拈滿湯底嘅味道,配料也十足,除咗有不少雞絲同扎肉之外,仲有大量通菜,芽菜,白蘿蔔同最重要嘅炸豬皮,十分豐富!椰青咖喱牛腩飯 (細 $37)真係好重椰汁味嘅黄咖喱, 好好送飯,所以加左$8加左塊千層薄餅,好惹味之餘仲有飽肚感 牛腩有咬口之餘仲夠淋! 咸檸樂($15)$15 真係好抵!已切好的咸檸容易啲桔,出曬味,其實係第一次飲咸檸樂,估唔到出奇地夾,咸咸酸酸解滯一流!

泰式雞絲扎肉船麵(金邊粉) $45

椰青咖喱牛腩飯 (細 $37)

咸檸樂($15)