2019-10-01
同男友幾年前係大陸食過呢間 印象就係超級超級辣🤧🤧🤧🤧🤧🤧🤧 係食晤落個種辣今日又番左西環食飯 我地兩個突然好想食麻辣火鍋 西環無乜好多選擇 所以就試左呢間啦人類總係要重覆犯錯😂侍應有提醒到好辣不過我地仍然好想試九宫格麻辣大紅鍋 鍋底黎到紅色一片 有一舊未溶晒既牛油聞落超級麻辣 😍😍😍 不過應該有就返香港人嘅口味 無係大陸食即甘辣今日都叫咗好多嘢食 全部都係叫半份 方便我哋三心兩意想試多啲嘢😂😂😂鴨血係必要嘅 配上麻辣火鍋湯底 吸曬啲精華 呢度鴨血做得好彈牙 我覺得好好食苕粉應該就係我哋平時叫嘅薯粉 都係吸湯一流 煙煙靭靭非常好食麻辣牛肉係上次食另外一間火鍋嘅新發現 呢度麻辣牛肉有就返香港人嘅口味 冇咁辣 鍾意食辣嘅朋友可以試下非常過癮個人推介嫩牛肉 同男朋友打針邊爐都必叫 另到處理得好好 真係好滑 牛肉味都香濃 必叫紐西蘭精品牛肉卷 半份份量比較少 大概只有六,七件 味道都晤錯 不過鐘意食肉嘅朋友可能叫一份先夠手打蝦滑都好好食 夠彈牙 附上蟹子又係另一番風味燕餃係傳統麻辣火鍋必叫嘅特色食物 佢細細粒 輕輕煮一分鐘就熟 裏面包住調左味嘅豬肉 配合埋麻辣火鍋湯底嘅辣 我食左好多好岩我口味
鍋底黎到紅色一片 有一舊未溶晒既牛油
手打蝦滑都好好食 夠彈牙 附上蟹子又係另一番風味
菜方面叫咗萵筍條同埋藕片 不過下次我會叫返功夫萵筍片 我覺得比較好食過一條條
另外仲叫咗兩渣啤酒 like 某社交平台有甜品送
埋單623蚊 香港非任食打邊爐 算係平