2021-05-16 963 views
極度推薦這間韓國餐廳,我找回韓國的味道了😭餐廳由韓國人打理,見到大部分韓國客人,重點是,有我念念不忘的糖醋肉!!!要知道在香港真的很少地方有。♢ 糖醋肉 (中 $2xx)煲開韓劇應該知糖醋肉分兩派一款是淋上醬直接吃另一款就是沾醬吃我就中意後者 沾醬後外皮仍然脆卜卜的炸得真的很酥脆~醬汁就酸酸地 有少少似咕嚕汁減低炸後的油膩感味道主要靠醬汁 炸肉本身沒調味的呢款要趁熱食 凍左外皮會有少少硬中size 的糖醋肉足夠三人分享所以性價比不錯的喔我覺得仲好食過我係韓國食個次😹♢ 炒碼麵 ($98) 炒碼麵即係辣海鮮麵看完It's okay not to be okay之後就一直想試雖然顏色超紅 但其實冇想像中咁辣味道帶點焦香 似炒完後個種香氣而麵條帶彈性 唔係平時出面食的公仔麵質地不過浸耐左就有少少淋~♢ 炸醬麵 ($98) 炸醬麵味道都分兩派一款偏甜 另一款就帶點中藥味(唔識形容 似係好濃的黑豆味😂)個人就鐘意甜的炸醬麵多啲而呢度的醬汁都偏濃 不是我的菜但絕對是拍得上韓國食到的水準下次再介紹另一間我覺得仲好食的炸醬麵!!!♢ 泡菜飯卷有好多料的飯卷正常水準啦 冇咩特別不過泡菜偏酸~值得一

♢ 糖醋肉 (中 $2xx)
煲開韓劇應該知糖醋肉分兩派
一款是淋上醬直接吃
另一款就是沾醬吃
我就中意後者 沾醬後外皮仍然脆卜卜的
炸得真的很酥脆~
醬汁就酸酸地 有少少似咕嚕汁
減低炸後的油膩感
味道主要靠醬汁 炸肉本身沒調味的
呢款要趁熱食 凍左外皮會有少少硬
中size 的糖醋肉足夠三人分享
所以性價比不錯的喔
我覺得仲好食過我係韓國食個次😹

♢ 炒碼麵 ($98)
炒碼麵即係辣海鮮麵
雖然顏色超紅 但其實冇想像中咁辣
味道帶點焦香 似炒完後個種香氣
而麵條帶彈性 唔係平時出面食的公仔麵質地
不過浸耐左就有少少淋~

♢ 炸醬麵 ($98)
炸醬麵味道都分兩派
個人就鐘意甜的炸醬麵多啲
而呢度的醬汁都偏濃 不是我的菜
但絕對是拍得上韓國食到的水準
下次再介紹另一間我覺得仲好食的炸醬麵!!!

♢ 泡菜飯卷
有好多料的飯卷
正常水準啦 冇咩特別
不過泡菜偏酸~

值得一提呢度提供的前菜有成八款 每款都好好食呀!!!尤其係個碟食落好似蒟蒻的前菜~