2022-04-23
夏天又到了吾可以再同遮肉嘅季節又到了,雖然好消息係4月21號可以去返GYM房同KCAL 搏鬥,但係一返去我跑開嘅Treadmill上面。。。環顧四週,舉頭見到本身FIT嘅大哥大姐都係好FIT,低頭見到鏡入面果隻胖橘仍然胖 TT-說好的減肥去了那兒?!說好的一星期三次HIIT 又去哪兒?!-係時候!起風了!起本胖減肥的風!食得清新是第一步吧 =)-Anyway-是咁的,前兩日因為近來真心忙碌,所以有FD經常買外賣比本橘食,相信真相只有一個! 就係養到我肥肥白白,咁佢地就顯得既Slim 又Fit,今次佐敦FD話搵到間食韓式三文治嘅專門店,話買上泥比本胖食,仲話肥嘟嘟令佢諗起一個人 (怒視中)講嘅就係佢附近嘅Oink Square Coffee & Crêpe,FD 幫我買左1.吉列豬扒肥嘟嘟三文治 $542. 日式蟹肉忌廉薯餅 $283. 本胖自沖Latte $0作多媽嗲,突然醒起,肥嘟嘟嘅豬扒?!佢應該找死!-不過講返個肥嘟嘟三文治,堅好足料,配得上「肥嘟嘟」3個字,君不見其他舖頭啲三文治啲料好似配給咁少? 理份係塊豬扒大過塊面包! 仲有卷好左嘅羅馬生菜同紫椰菜絲,加埋沙律醬,以本胖胖舌
係時候!起風了!起本胖減肥的風!
食得清新是第一步吧 =)
Anyway
1.吉列豬扒肥嘟嘟三文治 $54
2. 日式蟹肉忌廉薯餅 $28
3. 本胖自沖Latte $0
吉列豬扒肥嘟嘟三文治
吉列豬扒肥嘟嘟三文治
作多媽嗲,突然醒起,肥嘟嘟嘅豬扒?!佢應該找死!
理份係塊豬扒大過塊面包! 仲有卷好左嘅羅馬生菜同紫椰菜絲,加埋沙律醬,以本胖胖舌而言,起碼有超過3種沙律醬嘅MIXTURE,食落好Fresh 好舒服,吾會話只係覺得好油膩,仲要係TAKE左AWAY,如果第時買左可以即食應該仲正
至於日式蟹肉忌廉薯餅 $28
日式蟹肉忌廉薯餅
一咬落去好似飲緊蟹肉忌廉濃湯咁,每一啖都好creamy ,而且一啲都吾乾,其實都係肥嘟嘟嘅概念,加上蟹肉味道好濃,吾會只係得cream 嘅味,hey,我係食緊小食,吾係甜品alright ~? 當然係要有蟹肉味同蟹肉絲啦
口裡說不,但係身體卻好誠實,一邊嚷著要減KCAL 一邊就幸福地食緊肥嘟嘟三文治同肥嘟嘟薯餅,不過既然今日食得Fresh 左,今晚係咪就可以跑少半個鐘Treadmill呢? =]
整個夏天 融化了整個季節
一天一天 把你定格在結尾