2018-06-25 57 views
是晚橫風橫雨係對面fringe club聽完concert就走過對面同幾個友人一齊食炸雞飲啤酒點解?當然係為左佢最新出既黃金咸蛋炸雞啦!呢個係一個set黎既,我地就揀左黃金咸蛋炸雞,紫菜薯條同埋水冷麵野飲揀左蜂蜜綠茶同埋蜜桃汁再加左個蜜糖蒜香炸雞同埋兩枝啤酒先黎飲品友人話個蜜桃汁唔係流料喎,係似日本果啲玻璃樽裝蜜桃汁!紫菜薯條黎到變左好多芝士粉少少紫菜粉既芝士薯條😂,不過係新鮮即炸,所以外脆內軟好好味,照食都食到lamlam脷 (7.5/10)水冷麵唔會un到咬唔斷,煮得剛剛好,不過個kimchi可以再辣啲!(7/10)重頭戲!黃金咸蛋炸雞!果然重要既都係要等耐啲,都等左成半個幾鐘但出黎絕對係新鮮炸起,辣手架,等耐少少又有咩所謂!個炸雞一啲都唔覺得熱氣,因為果啲咸蛋黃汁吸哂落個皮同肉度,但仲係超脆,雞肉仲超嫩口,係我食過最好食既韓式炸雞(9.5/10)難度今日黑仔神降臨?食哂啲野先發現漏左單!再等多半個鐘先有得食最後一個雞,又真係另一樣抵等既菜式,又係辣手既!絕對證明左呢間野全部雞都係新鮮即炸/焗無花無假!蜜糖絲同雞拉開果一刻真係令我地成十點幾都仲食指大動!蒜香撲鼻加上蜜糖既甜味搭上嫩

野飲揀左蜂蜜綠茶同埋蜜桃汁
再加左個蜜糖蒜香炸雞同埋兩枝啤酒

先黎飲品

友人話個蜜桃汁唔係流料喎,係似日本果啲玻璃樽裝蜜桃汁!

紫菜薯條

(7.5/10)

水冷麵

黃金咸蛋炸雞

(9.5/10)
蜜糖蒜香焗雞

蜜糖絲同雞拉開果一刻真係令我地成十點幾都仲食指大動!蒜香撲鼻加上蜜糖既甜味搭上嫩滑既雞肉,簡直係人間極品!如果可以比多啲肉就更爽喇
(8.5/10)

是晚食雞食得好過癮,盡興左兩個幾三個鐘!期待佢下次再推出既季節限定!
黃金咸蛋炸雞
蜜糖蒜香焗雞